OFFNews Политика | 30.06.2020 06:10:14 | 131

Томислав Дончев: В записите е използван гласа на Борисов


Дискредитирането със записи е утвърден жанр в политиката ни. Подобни удари са най-ефективни 6 месеца преди избори, защото непосредствено преди вот хората очакват такъв тип манипулации. 

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по бТВ по повод изтеклите записи, за които се твърди, че са с гласа министър-председателя Бойко Борисов. "Безспорно е използван гласът на премиера, част от записите звучат автентично, друга - не, откъде са взимани реплики...", коментира Дончев и призова експерти да анализират и преценят дали са манипулирани записите. Файловете са достъпни за всички, подчерта той.

Аз нямам достъп до спалнята на премиера, коментира вицепремиерът пуснатите в интернет снимки със спящия Борисов в резиденция "Секвоя". 

По думите на Томислав Дончев по-съществен е въпросът кой има интерес. Той призна, че има подозрения кой стои зад атаките към премиера, но няма да каже име, без да разполага с доказателства. Може да е съпартиец, може член на правителството, или от охраната на премиера - резиденция "Секвоя" е работно помещение, обясни Дончев. 

Прочети цялата публикация