БНР | 03.09.2020 13:16:00 | 133

Музиканти подкрепят каузи с Х издание на поп и рок фестивала „София 2020”


Млади композитори, текстописци, аранжори и изпълнители ще излязат на сцената на Платформа А6 до НДК на 15 септември, за да отпразнуват юбилейното Х издание на Фестивала за поп и рок музика – „София 2020”.

По традиция ще се проведе и конкурс за нова българска поп и рок песен, съобщиха организаторите. За призовите места се състезават 12 нови песни.

Публиката ще гласува със SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + № на песента. Средствата ще са в полза на благотворителната кампания на Столичната община „Нека бъдем по-добри“, която тази година подкрепя жени с репродуктивни проблеми.

Музикалният форум тази година е със специален поглед към още една обществено-значима кауза – подкрепа на българския туризъм. С партньорството на Министерството на туризма събитието ще презентира чрез видео материали непопулярни забележителности и кътчета от различни части на страната.

Гала вечерта ще представи и рецитал с ретроспекция на изпълнения на 10-те песни, получили големите награди през миналите издания.

Фестивалът се организира от Сдружение „Спринт Продакшън” и Столичната община с подкрепата на Министерство на културата, БНР, БНТ, НДК и в партньорство с Българска музикална асоциация и Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“.

Прочети цялата публикация