БНР Стара Загора | 16.09.2020 09:50:16 | 37

Общинска библиотека "Искра" в Казанлък с нова инициатива за тинейджърите в града


Тази година екипът на Общинска библиотека “Искра”, във връзка със своя 160-годишен юбилей, си поставя амбициозната задача да разкрие нови услуги за гражданите. Този път във фокуса на анализите и проучванията са тийнейджърите от общината. След успешната реализация на проекта “Библиотеката- моята първа сцена”, специалистите от библиотеката обобщиха резултатите и изведоха добри практики, които смятат да надградят тази година с разкриването на Тeen-зона в ОБ “Искра”- място за четене, изява, социални контакти и културни събития.

За целта ръководството на културния институт взе решение за периодични срещи с младежки организации в града. Първата се състоя на 10 септември,  под надслов ” Младите в света на книгите. Тийн зона в Общинска библиотека “Искра”, каза за радио Стара Загора, директорът на библиотеката Анна Кожухарова. 

„ В нея младите хора вече имат на разположение 3D скенер и принтер, система за караоке и други. Искаме младите хора да не изгубят връзката с библиотеката и в същото време да им покажем, е библиотеката отдавна не е онова закостеняло, прашно тихо място. Тук на територията на библиотеката те могат да бъдат активни, могат да бъдат партньори и разбира се, могат да четат.  „

Директорът на библиотеката допълни още, е над 30% от техните настоящи читатели са деца в ученическа възраст, а от 16 до 19 септември всички учащи, които все още не са биха могли безплатно да станат читатели на ОБ "Искра".

Цялото интервю на Елена Енчева с Анна Кожухарова може да чуете в прикачения звуков файл.Прочети цялата публикация