Fakti.bg | 21.09.2020 07:29:38 | 52

Петричев: Съдийството е дежурното оправдание на ЦСКА


Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че не вижда причина, заради която мачът между ЦСКА и разградчани да е трябвало да бъде отложен. Той коментира още и темата за допинг контрола.

"За два отбора, които спорят да са шампиони е нормално да направят такъв мач - бих казал зрелищен. Надявам се хората да са останали доволни".

"Аз не знам Стойчо Стоилов да е работил като счетоводител в Лугодорец, че да знае за какви пари става въпрос. Обикновено избягвам да коментирам този човек. За мен е без значение какво говори той", коментира Петричев думите на Стойчо Стоилов.

"Мога да ви дам няколко примера специално с ЦСКА миналата година, когато играхме след гостуването ни в Москва. Когато един отбор има желание и претенции да играе в Европа, трябва да свикне да играе на цикъл сряда-събота или четвъртък-неделя. През последните 6-7-8 години Лудогорец показа, че може да играе на този цикъл и това смятам, че е съвсем нормално за всички отбори в Европа. Аз не виждам никаква причина за отлагането на днешния мач. Той се изигра на високо ниво и не виждам причина за отлагане", каза още изпълнителният директор на Лудогорец.

"Не виждам нищо интересно в темите за съдийство, за допинг. Съдията е дежурното оправдание. Мсиля, че днес съдията позволи да се изиграе един зрелищен мач. Какво значи да сме поискали допинг. Какъв е проблемът да има допинг контрол след мача? Според мен след всеки мач в България трябва да има допинг контрол. Друг е въпросът дали държавата разполага с подобни възможности. Както в европейските мачове почти след всеки мач има допинг контрол, какъв е проблемът да има и тук. Това според мен е най-нормалното нещо. Много пъти сме подлагани и ние на такъв контрол и никога не е имало проблем с нас", завърши Ангел Петричев.

Прочети цялата публикация