Mvr.bg | 22.10.2020 09:23:37 | 51

Информационен бюлетин - 22 октомври 2020

Хасково. 19-годишен е задържан в полицията за телесна повреда. Сигналът за разпра между мъже от с. Славяново бил получен вчера сутринта. По първоначални данни, след употреба на алкохол, се стигало до скандал,  прераснал в побой, при който е пострадал 59-годишен мъж. Пострадалият e транспортират в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.  Извършителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по  образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

Кюстендил. Незаконно притежавани оръжия, боеприпаси и наркотични вещества са иззели криминалисти  от къща в с. Слокощица.  В хода на  процесуално-следствените действия в жилището са намерени стръкове канабис и кутия със сухи листа, с общо количество 2.567 кг. Видът му е установен с полеви наркотест. Полицейските служители са намерили и 3 пистолета, 86 боеприпаса и класьор с 92 монети с нумизматична стойност. 65-годишният собственик на имота e задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Монтана. Вчера на територията на общ. Вършец е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност. В операцията, под наблюдението на прокуратурата, са участвали служители на РУ- Вършец, ЗЖУ Монтана и двама полицаи със служебно куче от сектор "Зоополиция и Кинология"-  ГДНП, група Берковица. Проверени са седем адреса, 35 лица и 31 МПС, образувани са три досъдебни производства.  Незаконно притежавани оръжия - едноцевна гладка и две пневматични пушки и 23 боеприпаса, са иззети при проверки в два частни дома във Вършец и с. Долна Бела Речка.  След получена информация в жилището на 76-годишна жителка на Вършец са открити множество предмети, наподобяващи културно-исторически ценности – около 50 патинирани монети и такива пробити в единия край, предмети с форми на върхове на стрели, игли, метални пръстени с различен диаметър, гривни, част от накит, както и 16 керамични фрагмента с неправилна форма и наподобяващи старинна лампа, 7 халосни боеприпаса. Работа по случаите продължава.

Варна. 44- годишен мъж от с. Видно е задържан за подаден фалшив сигнал за взривно устройство. Вечерта на 17 октомври, на т.112 бил получен анонимен сигнал, че пред сградата на телевизия в София е поставено опасно устройство. Веднага била извършена проверка, от която е установено, че информацията е невярна. В хода на проведените оперативно – издирвателни действия криминалистите стигнали до извършителя на злоумишленото обаждане. Задържан е, а по случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвана ни прокуратурата и работата продължава

Възрастен мъж е задържан в полицията за отправени заплахи към близки хора. На 20 октомври в полицията бил получен сигнал за възникнал семеен скандал в с.о. „Пчелина“, при който 76 – годишен заплашил роднините си с огнестрелно оръжие. Изпратеният на място полицейски екип задържал мъжа. От дома му униформените иззели пушка и боеприпаси без необходимите разрешителни за съхранение и употреба. На мъжа е наложена полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокуратурата.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Прочети цялата публикация