Fakti.bg | 07.11.2020 15:00:47 | 150

Радан Кънев дали се сеща, че България, а не Франция има обща граница с Турция?!


Политическото недоразумение Радан Кънев, забъркал кашата с “оная декларация” на ЕС, в която насърчават България да признае сепаратистката организация ОМО Илинден ( респ.”македонското малцинство”), тръгнал да бичува премиера Борисов, заради коментара му по конфликта Макрон-Ердоган.

И защо?! Претенциите му към българския министър-председател са да нападне остро турския президент и да аплодира енергично френския президент.

Радан Кънев дали се сеща, че България, а не Франция има обща граница с Турция?! Радан Кънев дали е забелязал, че България от години, с много усилия на обществото, поддържа етническото равновесие?! Радан Кънев дали знае, че именно Бойко Борисов е посредник на европейските лидери с войнствения и самонадеян властник Ердоган, който управлява една силна икономически държава с голяма армия и стратегическо местоположение?!

Аз съм за християнската солидарност. Писах наскоро за това. Мир на душата на френския учител, но защо му е трябвало да показва на децата вулгарните карикатури на пророка Мохамед, публикувани в “Шарли Ебдо”, заради които загинаха 12 души. Никой ли не чете историята за кървавите драми, предизвикани от поругаване на религиозни символи?!

Франция сама натрупа огромни проблеми с либералната си политика към бежанците, не е необяснимо, че сега бере горчивите плодове на неселектираното пропускане на чужденци, сред които и ислямисти. Френските специални служби се провалиха при няколко от най-страшните терористични атаки в Европа, извършени на френска земя от френски граждани-джихадисти. Четете Даниъл Силва, много добре обяснява безпомощността на френските власти срещу терористите от Близкия Изток.

... Смешното е, че Радан Кънев иска да защитим френските производители на луксозни стоки от акцията #BoycottFrenchProducts, сякаш френските концерни някога ще напуснат арабския свят - не, няма. Но “Пакетът Макрон” засегна интересите на българските превозвачи, нали?! И тъкмо при критичното гласуване на предложенията на френските евродепутати от парламента в Брюксел отсъстваше съпартиецът на Радан Кънев.

... Помните ли Радан Кънев как се хвалеше, че го поздравили неговите приятели?! “Г@з, ти си нашето знаме!”

Но нашето не е. И няма да бъде.

Бойко Борисов, Фейсбук: Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми. Не си създавайте излишни такива в трудното време, в което живеем. Търсете диалога, а не конфронтацията. Франция и Emmanuel Macron са били и ще продължат да бъдат стълб на европейското семейство. Това заявих пред моя приятел президента Макрон по време на Европейския съвет в Брюксел, това съм казал и на президента Recep Tayyip Erdoğan. И пред двамата дадох за пример европейска България, която продължава да е пример в отношенията със съседна Турция. Диалогът и уважението са пътят към стабилност и разбирателство в сложни времена като днешните.

Прочети цялата публикация