Fakti.bg | 18.11.2020 15:47:49 | 87

Тити Папазов: Скоро Левски ще има нов спонсор


Наставникът на баскетболния Левски и вторият по големина акционер във футболния тим на "сините" - Тити Папазов, коментира пред Gong.bg новината, че "сините" смятат да се откажат от предстоящата среща с ЦСКА. От "Герена" искаха отлагане на двубоя, но Спортно-техническата комисия реши, че такъв ще бъде проведен въпреки големия брой заразени в Левски.

Здравейте, г-н Папазов. Появиха се информации, че Левски не желае да играе мач с ЦСКА и е готов да се откаже от срещата, затова ще има извънредно заседание на УС. Има ли нещо вярно? - Няма нищо вярно в това. Управителен съвет има съвсем закономерно, на базата на това, че вече близо месец заради короната на Павел Колев не сме се срещали, пък и имаме уговорка в рамките на месец да се срещаме поне веднъж, а понякога и два пъти, за оперативни задачи. Абсолютно съвпадение е мачът с ЦСКА. Най-нормалното нещо е дербито да бъде коментирано, но ние не можем да вземем някакво фундаментално решение в тази връзка, защото то не зависи от нас. Трябва да се съобразяваме с правилата.

А какво е Вашето мнение? - Моето мнение е повече от ясно - не е домислено, като е взимано решение. Просто в момента, когато е взимано решението, то е било през май месец, когато целта е била да се завърши първенството. И това е съвсем логично, няма нищо лошо в цялостната концепция от тогава. За мен, като спортен човек, е ненормално след 14 дни почивка на 16 човека, да има мач, но никой не е виновен за тази ситуация. Моето лично мнение е, че формулата, която е мислена април-май месец, е била приоритетна за завършване на сезона според изискванията на УЕФА. Сега нещата трябва да бъдат коригирани. Това е в интерес на здравето на хората. БФС трябва да измисли план, според който така да бъде направена програмата, че и вълкът да бъде сит, и агнето цяло.

Значи все пак ще има мач с ЦСКА? - Това, че няма да има мач се тиражира от Ваши колеги. Предполагам, че тази тема ще се дискутира в петък, но едва ли ще бъде в този краен вариант, в който се пише. Ако правилата позволяват, може и да се позовем на тях, но след като те не го позволяват...Това е създаване на напрежение. Не искам да има някаква психоза. Ние сме сезирали СТК и медицинската комисия с нашето желание, те се позовават на своите нормативи, оттам нататък няма място за сърдене. Документите са еднакви за всички.

Какви са вариантите според Вас? - Като е взимано решение, е трябвало да се обмисли и да се даде възможност на някаква поне частична ситуация, в която да се възстановят играчите.

В крайна сметка, СТК вече се произнесе и реши, че ще има мач. Кой е най-удачният вариант в такъв случай? - Според мен най-удачният вариант е да се съобразяват със здравето на хората. Но предполагам, че това не е умишлено решение против Левски. Чисто и просто, в момента на взимането на това решение е определено едно правило. Няма ли 11 болни, този мач може да бъде покрит с юноши, в името на това да бъде спасен календарът. Убеден съм, че това не е решение против Левски, но не е домислено. В баскетбола имаме условия за пълни 4 тренировъчни дни, но то е строго индивидуално навсякъде. Вероятно във времето ще има по-точни решения за това как да се случват нещата, но към този момент е така. Това можеше да се случи и с ЦСКА, пък ние да сме облагодетелствани. Никой с нищо не е застрахован.

Има ли "двоен аршин" според Вас? - Смятам, че СТК и МК са действали еднакво към всички. Чисто и просто карантината на играчите на Левски изтича 48 часа преди мача. Не смятам, че има друга причина. Нито един клуб не е привилегирован и никой не е ощетен. Ако нямаше пауза, карантината щеше да обхване 2 мача. Сега няма как да стане, защото имаше прозорец, но не мисля, че някой се опитва да ощетява който и да е. Ясно е, че първо трябва да се следва здравето. Въпрос на организация. Интригата е, защото става въпрос за Левски и ЦСКА.

Кога ще бъдат направени следващите тестове в отбора? - Утре, по условия на Медицинската комисия и Заповедта, ние като клуб сме задължени да направим нови тестове на всички болни състезатели. Ще видим какъв е резултатът. Силно се надявам вече всички да са здрави, защото обстановката е много трудна за всеки отбор. Нарушаването на тренировъчния процес е нещо много фатално.

Извън темата, ще има ли Левски нов спонсор? - Силно се надявам да има. Преговорите са в напреднала фаза. Ние имаме един постоянен спонсор, който е най ценен, и това са нашите фенове. Но дори и тяхната огромна любов не е достатъчна. Без основен спонсор и без други по-малки няма да можем да се справим със ситуацията.

Излезе информация, че още в мача с ЦСКА новият спонсор ще бъде на фланелките на Левски. - И тази информация е точно толкова близо до истината, колкото и това, че ще бойкотираме мача. Логично е да се появяват всякакви информации, но и двете не кореспондират с истината към този момент. Утре може и да подпишем договор и да има, но имам претенциите да съм вторият по информираност в клуба и би трябвало да знам, ако има нещо. Убеден съм, че и компанията, с която се водят разговори, е доста сериозна, така че в много кратки срокове би трябвало да се случи.

Прочети цялата публикация