БНР | 07.04.2021 13:29:15 | 131

Проф. Росен Стоянов: Борисов призна, че държавата е участвала в кампанията


"Премиерът поздрави своите министри за победата на изборите, това е явно признание, че държавата - в лицето на Министерски съвет е участвала в кампанията". Това каза пред БНР проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации в НБУ. 

Според него думите на Бойко Борисов на редовното правителствено заседание днес са били като говорене пред партийно събрание:

"Много се извинявам, но сливането на партия и държава ми напомня за нещо отдавна отминало. ... Това бе обръщение към правителството и задочен разговор с потенциални слушатели. Защо медиите отразиха всичко това - не мога да си обясня".

По думите на проф. Росен Стоянов "по предварително замислена тактика от "Има такъв народ" не говорят, защото в играта на нерви е ядно, че единият губи, а другият ще запази предначертаното и всичко играе в негова полза". Той уточни обаче, че друга тема е доколко това е демократично и правомерно.

"Основният въпрос е дали Слави Трифонов ще играе ва банк и доколко от всичко това ще може да се възползва президентът Румен Радев, защото неговата роля в следващите месеци ще бъде изключително дейна и от него ще зависи много и по протокола, и по церемониала, също така и по вземането на важно решение за служебно правителство".

Проф. Стоянов направи лаконичен коментар за БСП: "След като не съществува лидерство, нищо друго не може да съществува в една партия".

Интервюто на Диана Янкулова с проф. Росен Стоянов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

Прочети цялата публикация