OFFNews Политика | 07.04.2021 15:37:27 | 189

Сине майчин, ти за ДПС ли работиш? Пребиха кмета на с. Белгун в централата на ГЕРБ в Каварна


Благомир Станев - кмет на с. Белгун, е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна късно вечерта след изборите, каза той пред Добруджа ТВ. Станев е бил поканен да празнува победата на партията, но там го причакали съпартийците му Илиян Събев и Йордан Стоянов, председател на общинския съвет в морския град.

Причина за нападението според разказа на Станев е, че няколкото души от Белгун са отишли за ДПС. Според протокола за гласуването от селото за движението са 11, а ГЕРБ получава 46 гласа. За сравнение през 2017 г. гласовете за ДПС са били само 3.

Всичко започва в 03:30 през нощта, когато двама се появяват пред дома на Благомир Станев в с. Белгун и му казват, че го очакват в партийната централа на ГЕРБ в Каварна, за да отпразнуват изборната победа. Пристигайки там Станев тръгнал да честити победата Илиян Събев, който обаче го посрещнал с думите:

"Ела тука бе, сине майчин, ти за ДПС ли работиш?"

Следват още обиди, удари и дори нападение с нож. Принудили го да се откаже и от членството си в партията. Според твърденията му от него поискали да подпише и заявление, че се отказва от кметския си пост, за да "назначим удобен за нас човек". Той отказал да подпише и отнесъл още бой.

Малко след пет сутринта го пуснали да си ходи. Станев първоначално решил да мълчи за случая. Сутринта обаче разбрал, че не е единственият, получил "покана за празненство" в ранните часове на деня и днес подал жалба в Окръжна прокуратура - Добрич.

По негови думи сред другите заплашвани са Севинч Касабова - координатор на ДПС в морския град, както и бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, който според биячите бил "следващият наред". 

OFFNews се свърза с Цонко Цонев за коментар. В момента той поддържа Фейсбук групата "КАТУНЪТ ОТ КАВАРНА", където за първи път е публикувана и снимка на бития кмет.

КАТУНЪТ ОТ КАВАРНА / Цонко Цонев

Той потвърди, че също е получил обаждане в 03:58 ч. сутринта, на което обаче не е отговорил. Според него побоят е "предупреждение" към всички с близки отношения с Севинч Касабова. Той твърди, че посланието на побоя е "Внимавайте това да не се случи с Вас".

"Побоят има предистория", твърди Цонев, който разказа, че всичко започва преди половин година, когато двама напускат групата на ГЕРБ.

Цонев каза за OFFNews, че според него е бил привикан в централата на ГЕРБ заради острия си тон и критиките към местната власт във Фейсбук групата.

Побоят е извършен от  Илиян Събев, който се представя като "пратеник на ГЕРБ" в Каварна, а иначе е ресторантьор. Цонев твърди още, че той е и човекът, който отговаря за ромските квартали в Каварна, които на всички избори показват "силна любов към ГЕРБ".

OFFNews потърси за коментар Илиян Събев, който обаче не вдигаше мобилния си телефон.

Прочети цялата публикация