Fakti.bg | 08.04.2021 04:25:39 | 56

Вирусът отново пламна в Южна Корея, въвеждат нови мерки


Южна Корея регистрира 700 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, като това е най-големият брой заразени за 24 часа от началото на януари, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Увеличението на броя на заразените накара южнокорейският премиер Чун Се-кьон да отправи днес предупреждение, че за справянето с пандемичната ситуация най-вероятно ще е нужно въвеждането на нови правила за спазване на социална дистанция.

Миналата седмица Южна Корея регистрираше средно по 477 нови случая на заразяване с коронавирус на ден, по данни на Корейската служба за контрол и превенция на заболяванията. Това породи опасения, че страната е застрашена от четвърта вълна на COVID-19. Премиерът Чун Се-кьон заяви на правителствено заседание, че новата вълна от случаи на заразяване може да се отрази негативно на южнокорейската ваксинационна кампания, засегната от забавянето на доставките на ваксини.

Южнокорейските власти обявиха вчера, че временно преустановяват поставянето на дози от ваксината срещу COVID-19 на компанията "Астра Зенека" на хората под 60-годишна възраст във връзка с опасенията от проявата на сериозни странични ефекти. Южна Корея одобри еднодозовата ваксина срещу COVID-19 на "Джонсън и Джонсън" с цел да ускори ваксинационната си кампания. Общият брой на заразените с коронавирус в Южна Корея е 107 598. Общият брой на свързаните с вируса смъртни случаи в азиатската страна е 1758, отбелязва Ройтерс.

Прочети цялата публикация