Fakti.bg | 25.11.2021 09:56:41 | 60

Руски космонавт проговори за извънземните и секретна програма


Макар че самият той не е виждал "малките зелени човечета", Михаил Корниенко е сигурен в тяхното съществуване, защото Вселената е безкрайна и хората не са единствените нейни обитатели, което може да бъде потвърдено от съветската програма, ако печатът " Строго секретно" е премахнат от нея, пише Блиц.

Корниенко е сигурен, че извънземни съществуват, което се потвърждава и от разказите на негови колеги, видели НЛО. Въпреки че самият той не се е срещал с извънземни същества, руският космонавт признава със съжаление: „Не видях извънземни от станцията по съвсем обективни причини, но съм сигурен, че съществуват. И аз просто нямах късмет ", каза Корниенко в програмата "Антоними".

Освен това, астронавтът прави извод от" чиста математика." "Ако Вселената е безкрайна, тогава би било някак самонадеяно да подозираме или да мислим, че ние сме единствените. Освен това има такава наука като уфология. И това беше потвърдено както от нашите американски колеги, така и от нашите космонавти."

В същото време Михаил Корниенко несъзнателно разкри малко известен факт за съществуването в СССР на специална програма, наречена "Решетка", която изучавала НЛО. Повечето от гражданите не знаели за това заради етикета "Строго секретно". Секретността на програмата се обяснявала с факта, че темата за изследване на аномални явления се разглеждала от гледна точка на за въздействието им върху армията и работата на военната техника. Импулсът за създаването на специална програма за изследване на НЛО е т. нар. „Петрозаводски феномен“. Събитието през септември 1977 г. е наречено "Петрозаводски феномен", когато в небето на Петрозаводск е видян огромен обект, подобен на медуза.

Но и най-малкото споменаване на НЛО или извънземни в медиите било критикувано от КГБ, тъй като авторите на изследванията не можели да публикуват своите научни разработки. След това програмата променила името си на "Galaxy MO", след това получи друго име - "Horizon MO", но задачите останали същите - изследване на НЛО. За съжаление, всички материали на "Решетка" били продадени за няколко хиляди US долара. Купувачът бил ЦРУ. На американското разузнаване били предоставени материали за 400 от най-мистериозните случаи на военни сблъсъци на съветски самолети с НЛО. Но както космонавтът Корниенко обясни предния ден, част от информацията за работата на учените в рамките на програмата „Решетка“ все пак е изтекла в пресата. „Намериха нещо, систематизираха и обобщиха нещо“, подчерта космонавтът. Друг руски космонавт, Иван Вагнер, още през 2020 г. успя да заснеме 5 необичайни обекта на камера от МКС наведнъж.

Прочети цялата публикация