Fakti.bg | 14.01.2022 17:35:43 | 64

Формата на ноктите издава неподозирани неща за човек


Някои малки лични навици, като например как поддържаме ноктите си, могат да разкрият удивителни и уникални, индивидуални личностни черти. Всъщност ръцете ни издават много за нас. Дължината на пръстите, вида на ноктите и дори тяхната естествена форма, разкриват нреподозирани неща.

Оказа се, че пръстите може да имат повече общи неща с мъжествеността или женствеността, отколкото бихте могли да мислите. Нека да разгледаме част от изследванията върху формата на пръстите и формата на ноктите и какво означава това за нашите личности.

Изследване от Департамента по дерматология на Катедрата по медицина в Университетския колеж в Ибадан, Нигерия, казва следното за форми на ноктите и личностни черти:

* Вентилаторен или триъгълник, оформен така че да изглежда по-широк във върха и с тясна основа, която се разширяват към върха на пръста като вентилатор, са свързани с личност, която е тревожна и притеснителна.

* Бадемово или триъгълно (по-широко в основата) - Ноктите, които са широки в основата и по-тесни в края, са свързани с личност, която е нежна, креативна, по-рафинирана и емоционално чувствителна.

* Широк правоъгълник - Нокът, който е по-широк, отколкото дълъг, се свързва с кратък нрав. Тези широки и квадратни нокти разкриват лесен, спокоен, честен, търпелив, балансиран и широкомащабен човек.

* Висок правоъгълник - Твърди се, че хората с дълги нокти са склонни към егоизъм и тесногръдие.

* Квадрат - квадратните нокти са относително еднакви по дължина и ширина. Хората с квадратни нокти а тези, които може да бъде "стегнат, подлуден и мършав". Тази форма на ноктите също така показва тенденция към нетърпение и бързо мислене, а колкото по-къса са ноктите, толкова по-критично е личността.

* Овална или кръгла форма – Хората с тази форма са сред най-позитивните, отворени и щастливи личности. Заоблената форма на ноктите пък е знак, че притежателят им е творческа, независима и бързо обучаема личност.

* C-образна извивка надолу - Тази форма на нокът имат хората, които работят усилено и им е трудно да преодоляват препятствията, пред които се изправят. Тази форма на ноктите имат хора, които са упорити и смели, пише сайтът jenata.blitz.bg

Прочети цялата публикация