БНР | 07.08.2020 10:01:38 | 358

Илия Царски ще се бори за титлата през 2020 година с нов спонсор


Един от най-добрите ни състезатели в автомобилния спорт Илия Царски ще атакува титлите в пистовия  и планинския шампионат с нов спонсор. Той подписа договор за партньорство с мобилния оператор VIVACOM и още този уикенд на писта „Енеос“ в Калояново ще покаже новата визия на мощното Мицубиши Лансър Ево 9.

„Коронавирусът и пандемията доста ни изненадаха. За първи път сезонът ще започне толкова късно – през август. Обикновено започва март -април. В началото на годината успях да сключа договор и VIVACOM. Забавихме обявяването му заради липса на състезания. Аз и моят отбор сме готови за старта на сезона. Смятам, че колегите ми също са подготвени и то доста добре“, обясни пилотът специално за БНР.

Царски ще преследва първото място още в първия кръг на шампионата на затворен маршрут. Квалификациите са утре, а в неделя е същинската част на надпреварата.

„Първият старт ще бъде доста атрактивен и интересен. Приятно съм изненадан от стартовия списък. В „кралският клас“ ще присъстват всички топ пилоти на България. Мисля, че ще стане едно много хубаво състезание. Тук е момента да пожелая на всички успешен старт и сезон и още по-успешен финал“, допълни Илия Царски.


Автомобилът на титулувания ни пилот е готов за старта и има доста подобрения в сравнение с предходния сезон.

„Миналата година, в последните стартове направихме подобрения и иновации по автомобила. Той доказа, че наистина е станал много добър. В последните тестове искахме да видим каква е самата издръжливост на колата. Автомобилите от „кралският клас“ са много натоварени. Те са около 600-700 конски сили. Имат супер динамични качества. В последното състезание миналата година бяхме доста бързи. Завършихме без аварии. Хубавото е, че конкуренцията също е много добре подготвена. Лошо е, че тази пандемия още не ни е напуснала. Хората са предпазливи и смятам, че няма да има много публика на тези състезания. На мен ще ми е интересно какво ще се случи в този първи старт“, каза още състезателят на клуб „Авто Цар“


Очакванията на Илия Царски са за сериозна конкуренция не само в това състезание, но и във всички останали.

„Моят отбор ще участва и в планинския шампионат. Първият кръг се състоя в Шумен. Вторият в Раховец беше отложен. Третият в Панагюрище, на който „АвтоЦар“ и Асарел Медет са организатори също беше отложен. За първа година състезанието щеше да бъде Мемориал „Лъчезар Цоцорков“. Щеше да бъде едно много добре организирано състезание. Вероятно посетено и от много пилоти. Сега чакаме нови дати за да го проведем. За мен първият кръг от планинския шампионат ще бъде на 22 и 23 август в Кюстендил“, завърши Илия Царски.


Прочети цялата публикация