Fakti.bg | 04.05.2021 09:25:53 | 66

Невероятни разкрития за Тръмп и Русия


Британски разузнавач е осигурил второ досие за Доналд Тръмп, съобщи The Telegraph.

Досието е било предадено по време на мандата като държавен глава на Тръмп. Докладът е изготвен от Кристофър Стийл.

Той е бил част от британското външно разузнаване и е предал досието на ФБР. Документът съдържа подробности за отношения на ръководителя на предизборния щаб на републиканците Пол Манафорт с Русия.

В него се твърди, че руски представители разполагат с компрометираща информация за интимни връзки на Тръмп. Стийл нашумя с първото голямо досие за отношенията с руското правителство на предходния президент, като за новото е използвал напълно различни източници.

Твърди се, че руското правителство е осигурявало информация на кампанията на републиканците, която може да понижи популярността на техните конкуренти. Смята се, че сътрудничество на Тръмп с руското правителство е продължило няколко години, като от там са разполагали със записи на негови интимни срещи в елитни руски хотели.

Посочва се и среща на Картър Пейдж, който преди беше считан за близък до Тръмп, с Игор Сечин, който е част от близкия кръг на руския държавен глава Владимир Путин. Стийл е дал показания пред американски представители, като е заявил, че предишният му информатор е недостъпен, но и че вече действа нова група, която събира информация за действията на предизборната кампания на републиканците.

Прочети цялата публикация