БНР | 16.05.2021 10:08:40 | 286

Виктор Димчев: Новият Бойко Борисов се казва Румен Радев


"Спомняме си един запис на Васил Божков с един депутат (Александър Паунов от "БСП за България", след публикуването на записа той напусна парламентарната група - б.р.), в който се обсъждаше подобен сюжет, че ще се формира служебно правителство и г-н Божков ще дава акъли как това да се случи". Това каза Виктор Димчев, режисьор, фотограф, продуцент и човек с гражданска позиция, която често е критикувана. Така той коментира заявеното от президента Румен Радев в предаването "Неделя 150", че назначената за шеф на кабинета на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков не е била кандидат за депутат от партията на бизнесмена с повдигнати от прокуратурата обвинения Васил Божков. 

Димчев задочно репликира държавния глава като уточни, че тя е оттеглена от листите на партията за изборите, но е част от ръководството на тази партия.

По думите му има непрестанна престрелка с компромати, в която участва и прокуратурата. Според него това е недопустимо, но е недопустимо и президентът "да изрича лъжи".

"Откакто Иван Гешев е начело на прокуратурата, е в постоянна отбрана и в постоянен опит да докаже правото си на съществуване. Няма да се учудя, ако следващият парламент закрие прокуратурата, очевидно нямаме нужда от този прокурорски орган. Тя е един пропаднал орган, избран от ВСС, който също е пропаднал. Има съдилища, които също трябва да разрушим и изхвърлим, защото за нищо не стават", коментира саркастично Димчев.

Новият силен човек в държавата е Румен Радев, смята той и каза:

"Категорично управлява Радев, а не служебното правителство. Това е новият силен човек. Новият Бойко Борисов се казва Румен Радев".

По думите му бившият премиер Борисов много се е променил в политическата си позиция през годините и уточни, че не веднъж го е критикувал и не разпознава себе си като защитник на партия ГЕРБ и лидера ѝ.

Димчев и прогнозира, че България тръгва към президентска република:

"Ако промяна в конституцията е цената, която трябва да платят за обединението на разнопосочните политически идеи в следващия или по-по-следващия парламент тази година, мисля че ще е така. Те могат да не излъчат правителство и в следващото Народно събрание и да се съберат и да кажат, че ще правят избори за Велико народно събрание, заедно с президентските избори наесен". 

Според Виктор Димчев служебното правителство е червено-розово:

"Говорител на това правителство е дългогодишният говорител на БСП - Антон Кутев е фамозно известен депутат от БСП, той е човекът, който контролира "Позитано" 20. В момента той говори от името на служебното правителство. Това е червено правителство".

Той подчерта, че пришиването на две-три "сини имена" към имена от лявото като Бойко Рашков не прави правителството балансирано.


Интервюто на Силвия Великова с Виктор Димчев в предаването "Политически НЕкоректно" можете да чуете от звуковия файл.

 

Прочети цялата публикация