Fakti.bg | 23.06.2021 17:44:44 | 240

Жени съдят Pornhub за свои видео клипове


Повече от 30 жени съдят компанията собственик на порносайта Pornhub заради видеоклипове с тях, пише novini.bg.

Жените твърдят, че видеоклиповете са качени в Pornhub без тяхното съгласие и са завели граждански иск в съд в американския щат Калифорния.

Компанията Mindgeek е обвинена, че всъщност ръководи едно „престъпно мероприятие“. Една от жените разказва пред CBS, че е била само на 17, когато приятелят ѝ я е принудил да заснеме гол видеоклип. Жената, която използва псевдонима Изабела, казва, че видеото по-късно е публикувано в Pornhub без нейното съгласие и тя е разбрала за това от свой приятел. Миналия декември разследване на "Ню Йорк Таймс" обвини Pornhub, че е "залят" от видеоклипове, свързани със злоупотреба с деца и изнасилвания.

В изявление Pornhub нарече твърденията „напълно абсурдни, абсолютно безразсъдни и категорично неверни“. Компанията заяви, че всяко качено видео се преглежда от човешки модератори.

От сайта заявиха за BBC: "Pornhub има нулева толерантност към незаконно съдържание и разследва всякакви оплаквания или твърдения относно съдържание в нашите платформи." Американският партньор на BBC и CBS обаче твърди, че Pornhub не изисква от своите потребители да удостоверят самоличността или възрастта на участниците във видеоклиповете, нито да потвърдят, че имат съгласието им да публикуват филмчетата.

Прочети цялата публикация