БНР | 21.07.2021 08:01:13 | 140

Емилия Милчева: Има надежда за следващ кабинет


"Това, което чухме от изявленията на лидерите на политическите сили пред 46- то НС дава надежда , че все пак ще имаме следващо управление, следващ кабинет“, коментира пред БНР журналистът Емилия Милчева.

„Ключовата дума във всички изказвания, включително и на ГЕРБ е за диалог и за изграждане на мостове между политическите сили, независимо, че в изказването на ГЕРБ доминираха и критиките към служебния кабинет.

Липсата на Слави Трифонов в парламента може и да бъде предизвикателство пред ИТН, но все пак те трябва да предложат политики, по които да се намери съгласие и да започне много бърза работа следващият кабинет“, поясни Милчева.

„Защото в изявленията на всички лидери, особено в това на съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, много ясно беше откроено кои са най-належащите задачи, които да бъдат свършени от това правителство. Според мен ще има кабинет. Независимо как говорят от "Има такъв народ", че или правят правителство до две седмици или отиваме към нови избори, защото това е част от техния начин на говорене", посочи още журналистът.

Още по темата в звуковия файл.


Прочети цялата публикация