Fakti.bg | 24.07.2021 12:06:02 | 163

Предизвикателствата за бъдещия кабинет ще започнат с поставените му задачите от външни фактори


Интересното ще настъпи, когато новото правителство пристъпи към приемането на Северна Македния в ЕС, въвеждането на третия пол, еврото и разни други неща, свързани с конфликт между САЩ и Русия, при който Българският парламент ще трябва да излезе с конкретна декларация, предложена от МС.

Аз не се заблуждавам, че основният приоритет на този кабинет ще бъде борбата с корупцията и гешевизма, въпреки че постоянно ще се натъртва колко зле е било при ГЕРБ и как Моделът "КОЙ" трябва да се демонтира, докато поправки минават в пленарна зала с гласовете на ДПС.

За съжаление, това нама да се случи преди президентските избори, защото тогава позицията на Радев ще бъде определяща - втори мандат или завинаги изхвърляне от политиката?!

България се намира в сложна геополитическа обстановка с епицентър Балканите и предстоящо изостряне на отношенията по остта "САЩ - Русия". Дано положението не ескалира.

И още нещо: Гешев е удобен на външни фактори заради зависимостите си и не вярвям да бъде отстранен предсрочно, а Борисов ще си кюта като резервен вариант при очаквани и възможни граждански проести и брожения.

Прочети цялата публикация