БНР Стара Загора | 26.07.2021 06:51:28 | 70

Христо Панчугов: Разговорите на ИТН с другите партии не изясниха бъдещата управленска структура


„Очаквай повече конкретика и повече политическа воля в рамките на проведените разговори между „Има такъв народ“ и останалите политически партии. Партиите заявиха подкрепи за отделни приоритети, но не е ясно съдържанието. Твърде много неясноти има по отношение правенето на политики в един следващ кабинет.“ Това заяви за Радио Стара Загора политологът Христо Панчугов. Той изрази очакване евентуален бъдещ кабинет да бъде съставен изцяло на основата на предложенията на „Има такъв народ“. По думите на Панчугов  партията на Слави Трифонов е показала, че заложените от нея приоритети и политики на практика не подлежат на дебат. Анализаторът посочи, че е очаквал повече конкретика в рамките на проведените разговори. Христо Панчугов коментира, че е не разбира защо  политиците не дават обяснение на българските граждани за причините, които им пречат да се споразумеят  около един бъдещ кабинет.

Политическият анализатор коментира събитията около Националния съвет на БСП и оставката, която част от актива на партията поиска от председателя Корнелия Нинова. Според Христо Панчугов от битката в „червените“ редици няма да има победител. „Големият въпрос е дали социалистите могат да поемат по друг път или ще останат в полето на носталгията по комунистическият строй“, заяви Панчугов.

Най-добирят вариант е да видим формирането на прозрачно управление, което да покаже на българските граждани как може да изглежда страната отвъд корупцията и разпада на институциите, които виждаме от 2009г. насам.Прочети цялата публикация