Fakti.bg | 26.07.2021 16:29:06 | 94

Илиана Раева: Получаваме изключително много любов и топлина в Япония


Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изрази своята благодарност към домакините в Мураяма, Япония. Там тимът ни е на лагер и в изолация води тренировъчен процес, преди да влезе в олимпийското село.

"Няма как да опиша колко любов и топлина получаваме тук. Хората обожават момичетата. Собственоръчно ни приготвят подаръци. Стените на хотела и залата са пълни с наши знамена и написани пожелания на български за успех. Храната е фантастична. Типично японска, заедно с българска кухня. Толкова се стараят за всичко“, сподели Раева.

Домакините са се погрижили за националния отбор да нямат достъп до други лица, затова дори почивките при пътуването са били предварително уговорени и предвидени.

"На пристигане, по време на пътя ни до Мураяма, който е 6-7 часа с автобус, ни показаха на магистралата специално построени тоалетни за нас, до които водеше специална светеща маркировка и никой друг не можеше да ги ползва. Можете да си представите за какви тоалетни ставаше въпрос - японска работа! С чешми, топла и студена вода, огледала…На две места по пътя бяха построени“, коментира още тя във Фейсбук профила си.

"Отговорникът в община Мураяма Кацухико Ягучи не спира да повтаря, колко много сме помогнали на града им. Сигурно е така, но аз всеки път отговарям, че тяхната помощ към нашия отбор също е много голяма. За тези четири години те показаха почти всичко най-важно и интересно от културата на този единствен по рода си народ. Обогатиха с много знания състезателките ни“, пише още президентът на федерацията.

"Тази година е различно. Заради пандемията тук законът е много тежък. Не можем да се виждаме с никой от местния новосъздаден клуб, както и с жителите. Независимо от това всеки ден получаваме някаква изненада, символ на любовта към нас", допълва още тя.

Прочети цялата публикация