БНР | 14.09.2021 11:53:48 | 91

Любомир Кючуков: Важно е да не останем в позицията на „недоволните мърморковци“ пред европейската общност


„Дебатът за бъдещето на Европейския съюз е абсолютно необходим“, каза пред БНР дипломатът Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения. София е домакин на конференция за бъдещето на ЕС.

„Не става дума за събитие, а за процес. И трябва да се даде отговор – накъде от тук нататък за ЕС. И ключов момент е ангажирането на гражданите. Това да не бъде затворена дискусия. Второто нещо е за българското участие и къде е България на европейската карта", посочи дипломатът.

"Тази тема у нас обаче е до голяма степен е изтикана в ъгъла на българското обществено внимание през последната година.

Процесите в Европа си текат и те не ни чакат, а ние пак ще бъдем в позицията на „недоволните мърморковци“, които не формулират ясно своите позиции и интереси, не участват активно във вземането на важни решения,  но след това недоволстват, че тяхното мнение не е отчетено…“, посочи Кючуков.

Той все пак подчерта, че действително страната ни се намира в сложна политическа криза,  но трябва да внимаваме да не се изолираме по този начин от процесите в общността...", каза още в "12+3" дипломатът Любомир Кючуков.

Още по темата в звуковия файл


Прочети цялата публикация