OFFNews Политика | 14.01.2022 19:50:00 | 68

ПП смятат оставката на Цацаров за свое постижение


Оставката на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров е постижение на Продължаваме промяната. Това е мнението на депутата и председател на социалната комисия Искрен Арабаджиев. 

"С действията си отговаряме на очакванията на хората. Вчера г-н Цацаров даде заявка, че ще подаде оставка на 1 март. Натискът чрез публично говорене и реформа, която предвиждаме в КПКОНПИ, даде резултат", заяви пред БНТ депутатът от Продължаваме промяната.

Заради това е и днешната декларацията на ПП за главния прокурор Иван Гешев. "Желаем неговата оставка", каза Арабаджиев.

"Дойдохме със заявката за нулева корупция и действията от тези дни показват, че това дава резултат", заяви още депутатът. 

За протеста на Възраждане на 12 януари Искрен Арабаджиев коментира, че не е приятно да протестират срещу тях (управляващите - бел. ред.), но от Продължаваме промяната признават правото на всеки да протестира.

"Аз съм протестирал за оставката на Гешев и предното (редовно - бел. ред.) правителство, за липсата на места в детски градини. Протестът в сряда не възпрепятства работата ни, приехме всички точки от редовното заседание и дори проведохме заседание на социалната комисия", каза той и благодари на служителите на реда, които не допуснаха да се стигне до ескалация. 

Прочети цялата публикация