БНР Стара Загора | 20.01.2022 09:45:27 | 77

КНСБ в ТЕЦ "Марица изток 2": Ако до седмица няма отговор от правителството, излизаме на протест


От началото на година сме изпратили три писма с искане за насрочване на среща на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество на тема Енергетика от 4 януари, от 11 януари и от 19 януари, но до момента нямаме никакъв отговор по темата. Това съобщи за Радио Стара Загора Деян Дяков, председател на КНСБ в ТЕЦ "Марица изток - 2"

" Не можем да си говорим през медиите, а така започна правителството от началото на годината. Съжалявам, но това не е социален диалог. "

Смятам, че една седмица е абсолютно нормален срок, в който писмото да пристигне, да бъде разгледано и да получим поне писмен отговор или насрочване на среща, в противен случай ние нямаме друга алтернатива освен да си изкараме хората на улицата и да си потърсим отговори на въпросите, които задаваме, коментира още Дяков.

КНСБ против изграждането на завод за отпадъци на територията на "Марица Изток"" Хората са притеснени, не толкова от факта, че се говори за затваряне на Марица Изток или от цената на тока, а от това, че нямат представа какво ще е тяхното бъдеще. Ние не знаем какво е заложено в Плана за възстановяване и развитие, в енергийната стратегия. Нямаме представа как върви изготвянето на териротиалните планове, там какво е заложено. В крайна сметка е крайно време тези хора да бъдат информирани и да бъдат с ясното съзнание коя структура до кога ще работи, къде ще ги преквалифицираме,къде ще ги препращаме да работят и въобще ще се наложи ли това и кога. Трябва да има ясен план за действие за следващите 10-15-20 години. Това не е от днес за утре. Говорим за съдбите на хора. Само при нас в централата, работят 2350 души, които всеки ден идват на работа с неяснота."

Още по темата, чуйте в прикачения звуков файл.

Прочети цялата публикация