Fakti.bg | 26.01.2022 16:30:37 | 68

Легенда на Барса смята, че Серхио Бускетс пречи на Франки де Йонг


Барселона може и да е клуб в криза, но все още там има играчи от световна класа, каквито несъмнено са Серхио Бускетс и Франки де Йонг. Но легендата на „каталунците“ Роналд де Бур смята, че испанецът е време да отстъпи мястото си сред титулярите, защото към момента пречи на нидерландеца да се развива и блести така, както може.

„Бускетс е невероятен играч, но трябва да бъде покриван. Ако се наложи да е играч в широк периметър, проблемите му стават видими, а това се отразява на целия отбор, включително и на де Йонг. Той в същото време е бъдещето. Кариерата на Бускетс е към своя край. Обожавам го, но той вече не е първа младост. Понякога клубовете и треньорите разчитат твърде дълго на подобни играчи, вместо да ги поставят в по-странична роля“, каза де Бур пред El Pais.

Бившият дефанзивен халф вижда много потенциал в сегашния тим на Шави, но, за да бъде реализиран, треньорът ще трябва да се довери на младите и да им даде възможност да изградят разбирателството си на терена.

„Канте и де Йонг са едни от най-добрите полузащитници в света в момента. Никой друг не изпълнява еднакво добре ролята на „шестица“ и „осмица“, както те“, допълни 51-годишният холандец.

Прочети цялата публикация