Fakti.bg | 18.05.2022 15:30:24 | 58

Медийните награди тази година подкрепят изграждането на храма в родопското с. Забърдо


XI-тото издание на годишните награди за журналистика Balkan MEDIA Awards 2022 ще даде старт на благотворителна кампания за изграждането на храм в популярното родопско село Забърдо. Екипът на организаторите на събитието - VIP COMMUNICATION, откликна на апела на църковното настоятелство в с. Забърдо, което се нуждае от подкрепа, а на 30.03.2022 започнаха проучвателните изкопни работи по изграждане на Православния храм „Свети Георги Победоносец“ в с. Забърдо, община Чепеларе.

Събитието ще се проведе на 20 май 2022 г. от 19 ч. в Black & White Piano Lounge в Grand Hotel Millennium в София - дни преди най-българския празник 24 май. То съвпада с 16-ия рожден ден на организаторите - агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Изграждането ще се осъществи по проект, изработен от екип, воден от арх. Атанас Каджебов и инж. Иван Георгиев от Смолян. Проектът е одобрен от Пловдивската митрополия и Община Чепеларе с Разрешение за строеж № 21 / 09.09.2021. Храмът ще бъде разположен в центъра на Забърдо, непосредствено срещу кметството, в стръмен терен, изискващ големи изкопни и укрепителни работи. Набраните към момента средства са от жители на Забърдо и други дарители, физически лица. Те не са достатъчни за реализацията на проекта. Галопиращите цени на строителните материали и горива оскъпяват строежа допълнително. Поради тези причини Църковното настоятелство се обръща с молба за финансова подкрепа, а банковата сметка е: Църковно настоятелство с. Забърдо BG77STSA93000022581565. VIP COMMUNICATION и нейните управляващи съдружници Патриция Кирилова и Дончо Георгиев са носители на почетни дипломи и награди, връчени им за заслуги в патриотичното възпитание на подрастващото поколение от най-големите родолюбиви организации – Международната организация на обединените Българи и Съюзът на военноинвалидните кооперации. Годишните медийни награди поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медиите у нас. Партньорите на ПР-агенцията ще осигурят предметни и почетни награди за призьорите - ФРЕШ ПРИНТ, Рефан, Едоардо Миролио и др. Над 40 журналисти от национални медии и над 150 ВИП гости ще присъстват на церемонията. Наградите ще бъдат в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. Ще бъдат връчени и специални награди за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас. Основната цел на церемонията е да подпомогне стремежите на медиите да създават позитивни новини, отразяващи развитието на всички обществени и икономически сфери в страната. Да популяризират успехите на българския бизнес, българските таланти и благотворителните инициативи. Досегашни носители на престижния приз са журналистите Иван Гарелов, Милен Цветков, Валя Ахчиева, Васил Иванов, Мира Добрева, Георги Коритаров и други. И тази година сред призьорите ще бъдат журналисти от телевизиите , както и автори и репортери от водещи електронни медии и печатни издания.

Агенцията по традиция поема благотворителни кампании - дългогодишна е инициативата на ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България.

Със средства от благотворителните събития на ВИП Комюникейшън бе финансиран филмът на Ученическия парламент: "ИСКАМ ДА ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ" VIP COMMUNICATION PR Agency инициира и реализира годишните награди за луксозно строителство Luxury Property Awards и на медийните награди Balkan Media Awards, Балканските награди за Туристическа Индустрия, Балканските Медицински Награди и Черноморските Оскари.

Прочети цялата публикация