Fakti.bg | 23.06.2022 17:03:46 | 46

Футболен мениджър пита: Дали и други отбори ще могат да натурализират толкова лесно играчи, колкото Лудогорец?


Нападателят на Лудогорец - Бърнард Текпетей, е поредният играч на клуба, който получава български паспорт с ясната идея, че ще представлява страната ни в международния футбол. Футболният мениджър Николай Жейнов обаче смята, че това е пореден пример, с който се доказва, че „орлите“ се ползват с особена почит в родното законодателство.

„Честито на новоизлюпения българин Бърнард от Гана. Нямам съмнения, че има нещо незаконно, но пак ми става малко тъжно за школата на Лудогорец, която постига толкова много успехи, но отново не съумява да наложи играчи в първия отбор. След като не се произвеждат достойни за „А“ отбора на Лудогорец българи, защо да не се побългарят чужденци като поиграят година-две по нашите стадиони. Чудя се дали, ако решат например Ботев (Враца) или Берое или дори Левски могат да направят същото. Така или иначе – добре дошъл на Текпетей към бандата на Ренан, Марселиньо, Сисиньо, Натанаел, Джонатан Кафу, Жуниор Кишада, Жуниор Кайсара, Шоко, Мишел Платини, Игор Пластун, Вандерсон и Алекс Сантана. Сигурно пропускам някой, но при толкова много имена, надявам се да ми е простено“, написа Жейнов във Facebook.

Националният отбор на България рядко в миналото е залагал на натурализирани играчи, но в последните десетина години това се промени, откакто Кирил Домусчиев получи място в Изпълнителния комитет към БФС.

Прочети цялата публикация