Fakti.bg | 26.06.2022 12:00:22 | 52

Сериозни промени в турското правителство


Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието, ръководена от президента Реджеп Тайип Ердоган, планира сериозни промени в своето ръководство и в правителството, съобщава днес вестник "Тюркие". Според изданието новите назначения може да бъдат направени през есента, предаде БТА.

През юни 2023 година в Турция са планирани общи избори. Ердоган обяви по-рано, че възнамерява да се кандидатира за втори президентски мандат. "Тюркие" отбелязва, че промените в ПСР и правителството са мотивирани от стремежа на Ердоган още преди началото на предизборната кампания да се изправи пред електората в обновен имидж. В новото правителство ще има повече министри-политици, обсъжда се и въпросът за назначаване на втори вицепремиер, пише изданието. В момента в турското правителство има един вицепремиер - Фуат Октай.

"Тюркие" пише и за планове за обновяване на Изпълнителния комитет на ПСР, който се състои от 75 членове и за провеждане при необходимост на голям конгрес на управляващата партия, който се състои не по-често от един път на две години. Последен такъв конгрес имаше през март 2021 година, но отчитайки дневния ред той може да бъде свикан отново, пише "Тюркие", цитирано от ТАСС. От партията на Ердоган досега не са коментирали публикацията.

Прочети цялата публикация