БНР Стара Загора | 26.06.2022 19:31:11 | 35

Фестивалът „Столетово пее и танцува“ посреща над 500 участници от цяла България


Средногорското село Столетово ще посрещне над 500 участници на националния фестивал "Столетово пее и танцува". Фолклорни песни и танци два дни ще огласят площада в селото. Празничната програма ще започне с народно веселие на 1 юли (петък), от 20:00 ч., с оркестър “Средногорци”, а гостуващите състави ще се представят в съботния ден (2 юли) от 10:00 часа. 

„Нашият фестивал се утвърди като едно от най-значимите културни събития на територията на община Карлово. Слогънът е „Да запазим българските традиции, за да пребъдат във времето“. Ние признаваме ролята на всички участници за запазването на тези традиции и по този начин възраждаме културния живот в едно малко населено място като Столетово“, съобщи за БНР – Радио Стара Загора секретарят на местното читалище Любомир Петров.

"Площадът на селото е богато озеленен, има цъфнали рози. Там се намира и старият кьошек, запазен от времето преди Освобождението, а в училището е поместена етнографска сбирка. Въобще създадено е едно приятно място, където слушателите могат да прекарат идния уикенд", допълни Любомир Петров.  

За доброто настроение на жителите и гостите в съботната вечер ще се погрижат ансамбъл "Маджери" от с. Бегунци и оркестър “Славяни” с гост-изпълнител младата тракийска певица Пепи Христозова, лауреат на конкурса "Славейче" на Радио Стара Загора.

Цялото интервю с Любомир Петров можете да чуете от звуковия файл.

Прочети цялата публикация