Fakti.bg | 27.06.2022 15:33:43 | 87

Стан Колимор след алкохолното турне на Джак Грийлиш: Забранете алкохола за футболистите!


Легендата на Ливърпул и настоящ анализатор за Mirror - Стан Колимор, отправи тежка критика към най-скъпия английски футболист в историята - Джак Грийлиш, призовавайки всички професионални клубове на „острова“ да забранят алкохола на своите състезатели.

Колимор написа цяла статия по този повод, давайки за пример своята кариера и тази на Пол Гаскойн. Той признава, че глупостта на младостта може да струва скъпо на всеки един професионален атлет, стигнал до върха в своята кариера. Редно е обаче околните да се погрижат за него, а най-ефективният начин това да стане е през клубовете, които държат правата на футболистите.

Грийлиш побърза да награби бутилката с бира още в автобуса на Сити, когато титлата от Висшата лига бе гарантирана в последния кръг от миналия сезон, а след това социалните мрежи и медиите го хващат в безброй ситуации, в които е не просто пиян, но и върши глупости, неподхождащи на човек с неговото обществено положение. Най-широка популярност придоби една негова вечер в Ибиса, когато е поръчал 116 бутилки алкохол, за да почерпи себе си и приятелите си в хотела.

Колимор посочва също така и различни научни изследвания, в които недвусмислено се доказва, че спортните показатели рязко спадат, когато тялото се подлага на интоксикация със спиртни напитки. На фона на неубедителната първа година на Грийлиш в Манчестър това със сигурност може да се превърне в проблем съвсем скоро.

Под публикацията на бившия нападател на „мърсисайдци“ се появиха и редица защитници на почерпките след мач. Той обаче е категоричен, че това ще са същите хора, които първи ще скочат срещу 26-годишното крило, когато не покаже най-доброто на терена за Англия или дори за Манчестър Сити.

Прочети цялата публикация