Mvr.bg | 05.08.2022 09:36:38 | 133

Информационен бюлетин - 5 август 2022


Монтана. 47-годишен е задържан за възпрепятстване полицейски служители да изпълнят задълженията си. Вчера сутринта, около 4.10 часа, местен жител подал сигнал за силна музика на частен адрес в крайдунавския град. Изпратеният на място автопатрул установил множество лица в неадекватно състояние. Те отказали да изпълнят издадените устни полицейски разпореждания, а 47-годишният собственик на имота отправил към униформените служители закани и заплахи за саморазправа, включително и за употреба на оръжие. Незабавно била сформирана оперативна група от РУ -Лом, при извършената проверка в жилището били намерени 76 бутилки ракия, водка и уиски, с изтекъл акцизен бандерол или без платен акциз. Представители на Митница – Лом взели отношение по случая с акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Служители на РУ - Лом съставили на собственика на имота три акта - по Закона за защита от шума в околната среда, с който са иззети 4 тонколони и усилвател, по Закона за МВР и по Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

36-годишен монтански жител е задържан за отправена закана за убийство към жителка на областния град. Снощи, малко след 21 часа в областната дирекция бил получен сигнал, че той отправил закани за убийство към 31-годишна жена. В резултат на предприетите незабавни действия  пристигналите на място полицейски служители засекли мъжа - носел газов пистолет, с който, според първоначалните данни, е произвел изстрели, отправяйки закани. Той предал оръжието на униформените, след което бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Разпитани са свидетели, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК.

Стара Загора. Вчера сутринта в полицията бил получен сигнал за сбиване между няколко лица в с. Сърнево, общ. Раднево. Насоченият към адреса полицейски екип установил на място трима пострадали - мъже на 31, 24 и 30 години, с травми в областта на главите и телата. Транспортирани са в болнично заведение и настанени за лечение. Други двама от участниците -  на 54 и на 29 години, също са получили наранявания. Оказана им е амбулаторна помощ в болницата, след което са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2 от НК.

Благоевград. Снощи, малко преди 23 часа, бил получен сигнал за физическа саморазправа между двама мъже в района на ул. „Кръстьо Асенов“ в Банско. Изпратеният на място полицейски екип установил, че след възникнал скандал е пострадал местен жител, транспортиран е в болнично заведение с контузия на главата, фрактура на скула и фрактура на горната челюст. С полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан 30-годишният, нанесъл, по първоначални данни, травмите на своя опонент. По случая е образувано досъдебно производство.

Досъдебно производство е образувано, след като около 19.00 часа снощи в РУ-Гоце Делчев бил получен сигнал, че в с. Кочан 18-годишен младеж от селото е отправил заплахи към негов връстник, насочвайки към него газов пистолет, без да бъде произведен изстрел. В резултат на предприетите незабавни действия той е установен и задържан, а при извършеното претърсване на района униформените открили газовия пистолет, захвърлен в местност извън селото. От извършената справка станало ясно, че оръжитето не е обявено по надлежния ред.

Около 23.00 часа снощи, в района на ул. „Батак“ в Благоевград, служители от Второ РУ-Благоевград спрели за проверка 39-годишен местен жител. В хода на извършения му контрол, те открили три полиетиленови топчета, съдържащи около 0,6 грама наркотично вещество, дало характерната реакция на хероин при направен полеви тест.  Срещу мъжа е образувано бързо производство. За случая е уведомена прокуратурата.

София. 32- годишен е задържан за грабеж. Сигналът в полицията бил подаден от столичанин - на бул. „Александър Стамболийски“ непознат издърпал от ръцете му портфейл с лични документи, пари и избягал. В резултат на предприетите действия криминалистите установили извършителя – 32 годишен, с криминалистически регистрации от София. Мъжът е привлечен като обвиняем, с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Плевен. Трима са задържани в Плевен при специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, проведена вчера на територията на областния град. 23-годишен бил засечен на улица в ж.к „Сторгозия“ и доброволно предал на полицейски служители полиетиленова свивка, съдържаща суха зелена тревиста маса и хартиено пакетче с кристалообразно вещество. По негови данни веществата са марихуана и пико. Дрогата е иззета, предстоят експертизи. Срещу мъжа е образувано бързо производство, уведомена е прокуратурата. Към 14.30 часа в центъра на града,  двама 17 годишни побързали да се освободят от черни полиетиленови пликчета и ги изхвърлили на земята, след като забелязали приближаването на униформените. При извършения на място оглед били иззети полиетиленови топчета, по данни на притежателите - марихуана. Впоследствие единият предал още едно полиетиленово топче - марихуана. Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24  часа. За извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура – Плевен.

Шумен. 32-годишен жител на село Салманово е задържан в полицейското управление за отглеждане на наркотични вещества. Около 19.30 часа снощи полицейски екип забелязал в землището на село Салманово водач на мотопед с неустановена марка и модел. Приближавайки до превозното средство униформените установили, че то е спряно до насаждения от рода на конопа, достигнали различна височина. След установяване на самоличността на моториста, било констатирано, че той е неправоспособен, отказал е да бъде тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и алкохол, а мотопедът не бил регистриран по надлежния ред. Растенията, които отглеждал са иззети. Последвала и проверка в жилището му, където полицаите намерили семена от растение, които предстоят да бъдат изследвани. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „ В“ ал. 1 от НК. 

Криминалисти от РУ- Нови пазар разкриха извършител на кражба на парична сума. Около 9 часа вчера бил получен сигнал, че от работник в земеделската  кооперация край Плиска е открадната сумата от 700 лева. В рамките на разследването бил установен извършителят - служител във фирмата - 53-годишен мъж от село Живково. При продължилата работа с него криминалисти установили, че мъжът, в различен период от време е отнел противозаконно от него общо 1100 лева, а от други трима колеги  -  около 400 лева. Паричните суми са възстановени на потърпевшите.  Работата по документиране на извършеното по чл. 194 от НК престъпление продължава.

Пловдив. Извършител на кражби от пациенти в пловдивска болница е установен и арестуван от служители на Второ РУ. 46-годишният мъж е със сериозно криминално досие и осъждан. Според събраните доказателства, в понеделник и вторник той задигнал от две стаи в лечебното заведение мобилни телефони и портмоне с пари и банкова карта, от която неправомерно изтеглил 400 лева. Работата по досъдебните производства продължава под наблюдение на прокуратурата.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 


Прочети цялата публикация