БНР Стара Загора | 29.09.2022 11:16:09 | 64

Зелена светлина за инвестиция в нова многопрофилна болница в Стара Загора


Общински съвет – Стара Загора даде съгласие за инвестицията в изграждане на нова многопрофилна болница за активно лечение с диагностично-консултативен център и дом за стари хора в Стара Загора.На редовното си заседание те  подкрепиха с 39 гласа  упълномощаването на представителя на Общината да гласува "За" на извънредното Общо събрание на акционерите на „Индустриална зона Загоре“ АД, насрочено за 25 октомври,  по повод постъпило заявление за инвестиционно намерение, в размер на около 100 млн. лева, от страна на „Търговска лига – Глобален аптечен център АД.  

"Заявката на инвеститора е болницата и прилежащите към нея центрове да бъдат изградени в новата индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора. Новото лечебно заведение ще отвори близо 900 работни места. Инвестиционното предложение, което ще бъде разгледано и на извънредно Общо събрание на акционерите в Индустриална зона „Загоре“, трябва да бъде реализирано на два етапа за период от 72 месеца. Инвеститорът е заявил желание да закупи два терена от 14 и 5 декара", обясни зам.-председателят на ОбС Стара Загора Таньо  Брайков.

На редовното си заседание общинските съветници с пълно единодушие и явно гласуване удостоиха посмъртно твореца доц. Злати Златев с отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“. Наградата традиционно се връчва в навечерието на Празника на града – 5-ти октомври. 

Съветниците дадоха съгласие и за създаването на автобусен билет за комбинирано пътуване, предоставящ неограничени пътувания в рамките на 30 минути на територията на града, който да е на стойност 1.60 лева, както и пакети електронни билети за градската част. Предвидена е опция с 10 броя билета на цена от 14.00 лева, с 30 – на цена 39.00 лева, както и 60 – на цена 72 лева. Валидността им ще е 6 месеца от датата на закупуване.

Местният парламент прие  промяна по бюджета на общината, вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета и актуализация на инвестиционната програма за 2022 година.

Предоставяне на помощ в размер на 50 000 лв. за пострадалите от наводнението в Карловско жители, както и тези в село Трилистник, община Марица , гласуваха още съветниците. Те подкрепиха и предложението за поставяне на два броя мащабни копия на експонати от „Неолитни жилища“ в парка над Градската художествена галерия в Стара Загора с цел развиване на културния туризъм в града.

Близо 120 предложения бяха гласувани на заседанието на Общинския съвет за месец септември.


Прочети цялата публикация