Fakti.bg | 29.09.2022 11:43:14 | 218

От звезда в НБА до просяк на улицата


Бившата звезда в НБА – Делонте Уест, удари дъното след края на кариерата си и сега проси по улиците на Далас. 38-годишният бивш атлет не прилича на себе си, макар да генерира огромни милиони в хода на спортния си път.

В края на баскетбола Уест посегна към наркотиците и алкохола, а собственикът на Маверикс – Марк Кюбан, дори понечи да плаща за рехабилитацията на своя бивш служител. ЛеБрон Джеймс също се включи с помощ към Уест, за да може той да се върне към нормалния начин на живот.

Въпреки всички опити, той наистина не изглежда на себе си, след като отново започнаха да се появяват кадри и клипове, на които бившият баскетболист проси. Американец публикува видео от бензиностанция, на което се вижда как разговаря с Уест и дори баскетболистът му обяснява как се е погрижил за всички членове на семейството си и заради това е останал без пукнат долар.

Damn Delonte West pic.twitter.com/fLqoBsW8Bh

— Cam (@_illpadrino) July 27, 2022

Майката на момчето в колата дори го попита дали е инвестирал парите си в нещо и тогава той започна да говори: „Грижех се за семейството и децата ми. Всяко едно от тях отиде в колеж. Уверих се, че всеки от тях ще има собствена къща“, каза Уест и след това бе попитан как е възможно след всичко това никой от тях да не му се отплати за всичко това.

„Борил съм се и ще се боря сам в живота. Не искам нищо в замяна за себе си“, коментира той.

По време на осемгодишната му кариера в НБА Делонте Уест игра за Бостън Селтикс, Сиатъл Суперсоникс, Кливланд Кавалиърс и Далас Маверикс. След това той поигра и в Джей лигата на Китай, където приключи кариерата си през 2015-а година.

193-сантиметровият баскетболист имаше средно по 9.7 точки на мач, 2.9 борби и 3.6 асистенции. В хода на годините той получи 16 милиона долара само от заплати.

Прочети цялата публикация