Fakti.bg | 29.09.2022 13:15:00 | 171

Виктория Бекъм дебютира с ревю на Парижката седмица на модата


Виктория Бекъм вече не е просто „съпругата на Бекъм“ или една от „Спайс гърлс“, съобщава АФП, предаде БТА. Бившата певица създаде модната си марка през 2008 г. и сега дефилира на Парижката седмица на модата. Дизайнерката е на 48 години, има 30 млн. последователи в Инстаграм и в петък марката ѝ дефилира за първи път на Седмицата на модата в Париж. Преди това Виктория Бекъм взе участие на модните седмици в Ню Йорк и Лондон.

Victoria Beckham Debut Fashion Show di Paris https://t.co/WwxlpbhC3E #TempoCantik

— tempo.co (@tempodotco) September 29, 2022

Тя е готова да заеме мястото си сред големите дизайнери, казва Ралф Толедано, президент на административния съвет в компанията на Бекъм и бивш президент на федерацията за висша мода. Опитът от модните седмици в Ню Йорк и Лондон означава, че даден дизайнер има своето комерсиално значение. Участието в Париж обаче е свързано с истинската творческа идентичност според Бенжамен Сименое, професор във френския институт за мода.

През лятото Виктория Бекъм сподели пред издание на „Монд“, че в Париж се чувства като „малка риба, попаднала в океан“. Тя каза, че мечтае да достигне нивото на френския дизайнер Жакмюс.

Дрехите, които създава Виктория Бекъм, са отражение на многоликия ѝ имидж. Тя е активна жена, елегантна и секси, стилна по британски, казва Ралф Толедано. За някои потребители Виктория Бекъм е ролеви модел за майка, за други е успешна бизнес дама, но също артист, стилист, известна личност, инфлуенсър. Тя има много лица. Минироклите и безкрайно високите токчета от края на 2000-те години еволюираха с времето. Днес потребителите се колебаят в избора си между „Виктория Бекъм“, „Клое“ или „Селин“. „Това определено е забавно, тъй като хората я виждат малко като момиче от „Спайс гърлс“, малко като съпругата на известен мъж и не толкова като човек с изключително оригинална визия“, казва Бенжамен Сименое. Според Ана Уинтур, „папесата на модата“, Бекъм никога не трябва да бъде подценявана.

The 48-year-old Brit joins 104 labels in the official line-up for the pret-a-porter spring-summer shows in Paris, the most commercially important week of the fashion calendar. https://t.co/R8qGfsuVuy

— Prothom Alo (@ProthomAlo) September 24, 2022

Въпреки тази подкрепа обаче, засега марката няма много поводи за бенефис. Ситуацията е напът да се промени. Бекъм потърси сътрудничество с някои значими фигури в модата – като Ралф Толедано и Мари Льоблан дьо Рени, която е ръководила продажбите в парижкия магазин „Прентам“. Двете линии на колекцията прет-а-порте, което представя „Виктория Бекъм“, се позиционират по нов начин. Дрехите, аксесоарите и козметиката се развиват подобно на “VB Body”. Това е линия засутиени, ластични рокли и трикотаж. Финансово сме далеч от мечтаното ниво, но очакванията са за стабилизиране през 2022 г., казва Ралф Толедано. Марката е фокусирана върху развитието. Всичко друго ще дойде постепенно.

Прочети цялата публикация