Fakti.bg | 24.11.2022 14:40:15 | 42

Украйна: На руснаците им свършват прецизните ракети


Русия ще продължи да нанася масирани ракетни удари срещу Украйна, но ѝ трябва седмица, за да се подготви за следващата атака, каза Андрий Юсов, говорител на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната (ГУР).

"Опитват се да ни сломят, да ни потопят в мрак и студ по време на войната и да ни принудят да преговаряме според условията на агресора. Това няма да стане. Разбираме, че честотата на масираните ракетни атаки срещу Украйна е около седмица. Тоест, това е периодът, който е необходим за подготовка за следващия удар," каза Юсов.

По време на общонационалния телемарафон Андрей Юсов също така отбеляза, че Русия почти е изчерпала запасите си от прецизно управляемо оръжие, но все още има много ракети с ниска точност.

Виждаме, че те всъщност не се интересуват от точността. В много случаи отклнението на километър е условна "норма", а поразяването дори не на инфраструктурни обекти, а на жилищни сгради, болници - това е признак на несръчността на руските ракетчици и на руския режим като цяло," заяви Юсов.

Според представителя на разузнаването руснаците имат най-много ракети за системи С-300. Това според него означава, че най-голямата заплаха остава за прифронтовите градове - Запорожие, Харков, Николаев, Херсон, тоест тези, които са в зоната на поразяване на тези ракети.

По-рано секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов заяви, че Русия все още има запаси от ракети за още три или четири масирани атаки.

Подобни оценки се споделят и от служители на западното разузнаване, които посочват, че руският арсенал от използваеми ракетни оръжия е близо до изчерпване.

Прочети цялата публикация