Fakti.bg | 19.01.2023 11:02:51 | 66

Почина Брус Говърс - режисьорът на легендарната "Бохемска рапсодия" (ВИДЕО)


Брус Говърс - талантливият режисьор, който даде на света видеото на легендарната „Бохемска рапсодия“, е починал на 15 януари в Санта Моника, предава 24 часа.

Брус е носител и на наградата „Оскар“, а също така е режисирал музикални клипове на знаменитите банди и имена като Принс, „Ръш“, „Супертрамп“, дори и на самия Майкъл Джексън.

Даровитият англичанин е починал на 82 години от респираторна инфекция на белите дробове.

Говърс влиза в историята като филмира само за четири часа великия музикален епос на Фреди, Брайън, Джон и Роджър. Това се случва през ноември 1975 година в „Елстри студио“ на BBC в Лондон.

Видеото на „Куин“ остава завинаги в музикалната история като първото видео излъчено в култовото тв предаване „Top of the Pops“, което години наред формираше вкусовете на английските меломани, а и на хората по света.

"Докато снимаме, всички знаехме, че сме хазартно на ръба и наистина очаквахме да го изхвърлят", казва Брус пред „Дейли мейл“ през 2016 година. "Помня, продължава режисьорът, на премиерата на видеото стояхме скрити в монтажната и просто стискахме палци. Бам, то взе че станааа и пускаха видеото навсякъде, навсякъде...", пише badrockradio.

"Нашият видеоклип промени начина, по който музиката се възприема, обобщава тогава Брус, вече всички правеха видеоклипове и групите виждаха ползите от продажбите си и позициите си в класациите да се покачват, ако видеоклиповете им бяха наистина добри."

Прочети цялата публикация