Fakti.bg | 26.05.2023 05:45:39 | 67

Взрив в град Краснодар, на 330 км от фронта в Украйна


Оперативният щаб на ФСБ в Краснодарския край потвърди, че в центъра на Краснодар в района на улица "Морска" се е случил инцидент. Той е назован с евфемизма за взрив, наложил се в официалните съобщения - "хлопок". ТАСС потвърждава за инцидента.

Оперативният щаб уверява, че няма пострадали, но повече подробности не се съобщават.

Телеграм-канала Baza публикува и видео, заснето от местни жители, на взрив и стълб от дим, вследствие евентуално от налет на дрон и снимка на сградата на мобилен оператор, евентуално повредена от отломките му.

Кметът на Крансодар Евгений Наумов съобщи, че от "извънредната ситуация" са повредени административна сграда и жилищен дом, включително на съседната улица "Гаражна". Няма пострадали. Наумов призовава местните да запазят спокойствие.

Държавната агенция ТАСС потвърждава за инцидента, утвърждавайки, че паника сред населението няма.

От Краснодар до най-близката точка на фронта в Украйна има разстояние от около 330 километра.

В същото време тази нощ губернаторът на Ростовска област, тази нощ съобщи за свалена украинска ракета от системата за противовъздушна отбрана. По данни на властите това се е случило в района на град Морозовск, който е разположен на около 150 километра от границите на Луганска област.

Украинските военни не коментират на този етап ударите. Киев заявява, че не нанася удари по руска територия.

Вчера вечерта се появиха съобщения и за взривове в град Бердянск, Запорожка област, който е сред взетите от руските войски.

Източник: ТАСС

Прочети цялата публикация