Fakti.bg | 17.09.2023 15:27:31 | 164

Чакат Денков в Лампедуза


Управлението на България явно е в ръцете на хора, които не са родени държавници. И няма никога да станат, защото едва ли ще имат време. Поради това бързат. „Ротацията“ е въртележка. Ако тя се завърти - нищо няма да се промени, защото движението е на място, не напред. Никой вече не е сляп пред раболепието на участниците в „сглобката“. В София не се решава нищо. Каквото каже Брюксел – това правим. Превръщаме България в територия, с коридори, диспансери и военни бази.

За да има някаква промяна в политика на страната, е необходима вълна. Без правосъдна система, без обективни медии, без силни синдикати и без реална опозиция, вълната може да дойде само отдолу, от гражданското общество. Повдигната от хора, на които ножът е опрял до кокала. Ако правителството продължава да чука токове пред Брюксел, с българското земеделие се приключва много скоро. Земеделците били „мафия“! Между „Дървената“, тази с Наркотици и „Зърнарите“, коя мафия е за предпочитане? Лично аз предпочитам хората, които орат, сеят и жънат. Обвиняват ги, че печелят за сметка на „бедните“. Цената на хляба била непосилна?! Нали сте чували за Мария Антоанета? Може и без „хляб“. Хлябът има заместители. Аз например съм израснал с качамак и съм оцелял. Ако не сте доволни, кой ви пречи да излезете пред парламента?

Опитът да се дискредитира недоволството е вече изтъркан политически трик. Участието на Асен Генов в сутрешните блокове няма да спре тракторите.

Николай Денков си изпусна нервите на първия завой, който неговото правителство направи. Нарече грубо зърнопроизводителите „терористи“ и си отряза „Моста на въздишките“. Успешни преговори след подобна обида не може да има. Трябва да звъни на Фон дер Лайен, но и там положението се запича.

Напуснали „съюзниците“ от Изток – Полша, Румъния и Унгария от опълчението срещу украинското зърно, пред българското правителство се задава ново изпитание. Африканската вълна от гладни, боси и голи хора залива Италия. Урсула фон дер Лайен разпореди! Европейците ще бъдат солидарни докрай. Край, който изобщо не се вижда къде е.

120 хиляди чернокожи нашественици, между които няма нито един с европейски корени, няма християни, нито католици, нито православни, ще бъдат разпределени между страните членки. Тази нейна разпоредба не е обсъждана, още по-малко гласувана от който и да било. Срещу страните, които се противопоставят ще има санкции и то не малки. Наказателната глоба е от 22 хиляди евра за всеки отказан имигрант. Може би Брюксел ще отпусне някой лев за палатки. Всичко зависи от пазарлъка на управляващите с Урсула. Председателката на европейската комисия чака Денков с нетърпение!

Прочети цялата публикация