Fakti.bg | 19.09.2023 07:32:02 | 62

Още жени обвиниха Ръсел Бранд в изнасилване и тормоз (ВИДЕО)


Ръсел Бранд е изправен пред нови обвинения заради безразборните си взаимоотношения с жени, само няколко дни след като беше обвинен в изнасилване, сексуални посегателства и емоционално насилие, пише vesti.bg.

Първоначално четири жени отправиха обвинения в сексуални посегателства в периода 2006-2013 г. в рамките на разследване на The Times, The Sunday Times и Channel 4 Dispatches - обвинения, които той отрича. По това време Бранд е на върха на кариерата си като водещ в радио Би Би Си 2 и Канал 4. Изявява се и като филмов актьор в Холивуд.

След публикацията The Times заяви, че с изданието са се свързали "няколко жени" с твърдения за Бранд, но заяви, че твърденията им все още не са разследвани и "сега ще бъдат строго проверени".

Метрополитанската полиция отговори на обвиненията, като заяви, че насърчава жертвите на сексуално насилие да се свържат с полицията.

Говорител на полицията заяви: "Запознати сме със съобщенията в медиите за поредица от обвинения в сексуално посегателство. Към момента не сме получавали никакви съобщения във връзка с това. Ако някой смята, че е станал жертва на сексуално посегателство, независимо от това колко отдавна се е случило, бихме го насърчили да се свърже с полицията."

Преди публикуването на твърденията Бранд, който през последните години се изявява като гуру в областта на уелнеса и критик на основните медии, публикува видеоклип, озаглавен "И така, това се случва", в който описва твърденията като "множество изключително груби и агресивни нападки".

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Russell Brand (@russellbrand)

В клипа Бранд казва: "Както съм писал подробно в книгите си, бях много, много разпуснат.

"Нямам нищо против да използват книгите ми и стендъпа ми, за да говорят за моето безразборно поведение по взаимно съгласие в миналото. Това, което сериозно отхвърлям, са тези много, много сериозни обвинения в престъпление."

Той добави: "Също така си струва да се спомене, че има свидетели, чиито показания пряко противоречат на разказа, който тези две основни медии се опитват да изградят, очевидно в рамките на това, което ми се струва, че е координирана атака."

Завършвайки видеото, Бранд каза: "Сега не искам да навлизам повече в това поради сериозния характер на обвиненията, но имам чувството, че ме атакуват и очевидно те работят в много тясно сътрудничество."

Ръсел Бранд стана известен като стендъп комик във Великобритания в началото на 2000-те години, след което стана водещ в телевизията и радиото, като се възползва от репутацията си на скандален човек, склонен към рисковани шеги.

По-късно премина в Холивуд и участва във филми като "Прелъстен и изоставен" през 2008 г. и римейка на "Артър" през 2011 г. През 2010-2012 г. Бранд бе женен за американската попзвезда Кейти Пери.

Напоследък той се превърна в политически коментатор и инфлуенсър, като публикува видеоклипове в YouTube на теми като личната свобода и пандемията от COVID-19.

Прочети цялата публикация