Fakti.bg | 13.11.2023 11:00:36 | 156

Божидар Чеков: Понякога "българин" звучи гордо!


Противоположни геополитически амбиции доведоха до войната в Украйна. Зеленски се самопроизведе в пръв защитник на демокрацията и потоци от пари и оръжие потеглиха към Киев. Ако не беше неуморната совалка на Фон дер Лайен между Европа и Украйна, случващото се в окопите на Донбас започна дори да досажда на редовите европейски данъкоплатци.

По разбираеми причини. Неочаквано за едни, очаквано за други, след безчинствата на Хамас, Близкият Изток пламна. Бенямин Нетаняху се обяви за защитник на цивилизацията. На нашата и добави, че след него сме ние! Зеленски каза същото, но премълча, че Израел е демократична държава, докато Хамас е терористична организация.

Тя не представлява палестинците, а се ръководи от устав, в който изтребването на евреите е основна цел. Касапницата която отне живота на 1400 израелци, между които жени и множество новородени потвърди същността на тяхната идеология. Независимо, че религиозният заряд в действията на Хамас го различават от украинския батальон Азов, между ръководителите на двете групировки има десетина милиардери, които са си подсигурили старините, благодарение на саможертвата на техните бойци.

Двете войни имат много сходни точки освен бъдещето им. Войната в Украйна ще приключи с размяна на територии и мирът ще бъде наложен от обстоятелствата. Тази в Палестина е в началото си и никой не може да предвиди нейния край.

Идеологията на Хамас е същата като тази на Ислямска държава. Тя е безкомпромисна с неверниците. Първите от които са евреите, а след това – християните. Религиозната мюсюлманска динамика проповядва въвеждането на тоталитарна система почиваща върху средновековния Коран, с правилата на Шариата. Самият пророк Мохамед е завоевател. Той не проповядва подобно на Христос мир и взаимопомощ. Този краен политически Ислям плаши повечето от монархиите в Близкия Изток. Не случайно, съседните на Газа арабски страни, не приемат бежанци от Палестина. За разлика от тях, арабската емиграция в западните демокрации - САЩ, Франция, Германия и Англия редовно нарушава обществения ред с бурни протести срещу Израел.

След 7 октомври Бенямин Нетаняху няма друг избор освен на изкорени Хамас от ивицата Газа. Жертвите на невинни хора, включително и деца са неизбежни. Складовете с боеприпаси на ислямистите се намират в тунели под болници и училища. Малкото обитатели на Газа, успели да се изкопчат от бомбения ад, разказват, че Хамас ползва местното население като човешки щит срещу ЦАХАЛ.

В последствие, протестите на Запад не само ще продължат, но подобно на антиеврейската политика продължила през векове, ще зачестят случаите на саморазправа на религиозна и етническа основа. Във Франция „Звездата на Давид“ и пречупени кръстове се ширят по стените на жилищата където живеят евреи. В Германия протестиращите носят плакати със смразяващия надпис „ХАЛИФАТ“.

Това е борбата на „Ислямска държава“ – държава без граници, в която да се практикува Корана. В Съединените щати, университетите са превзети от антикапиталистически движения, които не допускат студенти евреи до класните стаи и библиотеките. Въпреки, че евреите пръснати по света нямат нищо общо с братята си по кръв, които воюват за съществуването на Израел, върху тях се стоварва цялата гняв на новият научен марксически елит, подхранван от Сорос и компания. Не случайно донякъде целите на „Халифат“ и на „Отворено общество“ се покриват. Евреите, Банкерите, Капиталистите, са натрупали богатства по време на Колонизацията и настъпва време да им се потърси сметката. По този начин растящия протестен поток в сърцето на демократичния свят мобилизира най-вече емигрантите и техните деца напуснали Арабските страни, Африка и Южна Америка. Протестиращите срещу отмъстителната война, която води Нетаняху, несъзнателно призовават за „отмъщение“ срещу държавите и обществата, които са ги приютили. Те не си дават сметка, че обвинявайки западните общества в „расизъм“, те самите са расисти.

В този геополитически и етнически сблъсък, най-добре е да си българин. Особено ако живееш на Запад, там където се провеждат протестите, атентатите и се подклажда омразата към белите колонизатори.

Ето някои от аргументите, които са в полза на България.

Българите не са виновни за нищо. Въпреки, че са бели хора, те не са окупирали чужди територии и не са ограбили никой. Те са били ограбвани. Приели са християнството и са създали писмеността, факт който им донася духовно богатство. Не са участвали в Кръстоносни походи. Възпитателната роля на българската църква е свързана с характера на българите. Те са миролюбиви по характер и гостоприемни към различните от тях. Спасяват „своите“ евреи от лагерите на смъртта, без да търсят облаги в замяна.

Тези дни от самолетите пристигащи от Близкия Изток на летище София слязоха палестински бежанци с български паспорти, които не знаеха български. Поредно доказателство за българската толерантност и човещина. Жалко, че българските медии нямат международно разпространение, защото в настоящите събития, България би могла да служи за пример.

Прочети цялата публикация