Fakti.bg | 01.12.2023 10:15:00 | 52

Актрисата Ваня Цветкова се върна в България

Актрисата Ваня Цветкова, която от години живее в САЩ, от ноември месец е у нас, като ще остане до Нова година, пише "България днес". 65-годишната красавица, която стана популярна с филма „Лавина“ по книгата на Блага Димитрова, си изкарва прекрасно дните с най-добрата си приятелка Ирен Кривошиева. Двете красавици не пропускат културно събитие и концерт, а най-вече обичат да се забавляват на по чаша бира със стари познати. Между тях е и Петя Кръстева, първата българка, която по времето на соца имаше специално предаване за аеробна гимнастика по БНТ. И трите дами видимо са в блестяща форма, а приятелите им се радват на доброто им настроение.

За последно у нас Ваня Цветкова се снима през 2011 година в сериала ”Седем часа разлика” а през 2013 г. - в сериала „Фамилията“. „Бих се снимала отново, ако има интересни предложения. Често си идвам в България, защото имам много приятели, които ми липсват“, казва актрисата, която в Лас Вегас живее със сина си Павел.

„Той си има собствен живот, аз обичам да съм сама. Ако се появи някой мъж, на когото да се възхищавам и да искам да съм с него, добре. Ако не - здраве! Нали ние, българите, така обичаме да казваме“, казва Ваня.

През 1990 г. актрисата замина за САЩ и стана крупие в казино в Лас Вегас. Не прави опити да се снима в киното. Уверява се, че в САЩ може да успееш, ако си на 18 години. А тя вече е "една жена на 33”. Но предполага, че ако тогава е останала в България сигурно щяла да се пропие. “Дано никога повече не ми се наложи да упражнявам професията на крупие. Тя е много тежка. Особено в Америка!“ споделя Цветкова.

В момента вече е пенсионерка, но и синът ѝ не я изоставя. Докато е в България Ваня не пропуска да се обади на друг свой приятел - Иван Иванов. Двамата правят бележити роли във филмите „Лавина” и „Комбина“.

„Чуваме се непрекъснато, пишем си, все пак сме приятели, не се забравяме с Ванчето“, казва актьорът, който ѝ кумува в единствения брак с Павел Дойчев.

С Ирен Кривошиева се познават също отдавна. Двете намират общ език и обичат да си говорят на духовни теми. Преди дни посетиха и най-добрия си приятел сред духовниците - архимандрит Алексий Тасев, и дори си направиха селфи с него.

Прочети цялата публикация