Fakti.bg | 08.12.2023 18:25:52 | 51

Арестуваха легендарен тантра гуру, карал жени да пият урината му и да се снимат в порно

Грегориан Биволару, организатор на най-голямата мрежа от училища по тантра йога в Европа, беше арестуван във Франция. Жените, които идвали при него, за да учат йога, били принуждавани да правят секс с гуруто, да пият урината му и да се снимат в порно. Биволару не крие, че мечтае за секс с хиляди девици - това според него е най-сигурният път към просветлението.

В края на ноември френски служители на реда нахлуха школи по тантра йога на неговото движение. Разследването продължава от юли. Причината за него са оплаквания от бивши последователи на Биволару, които твърдели, че жени от групата са били изнасилвани и принуждавани да проституират.

175 полицаи, участващи в операцията, освободиха 26 жени, които живеели в ужасяващи условия и арестуваха повече от 40 души, включително основателя и духовен лидер - 71-годишният Грегориан Биволару.

В съда Биволару отхвърли обвиненията и каза, че е жертва на политически заговор и "клеветнически лов на вещици срещу истинската духовност".

Биволару е роден в Румъния и започва да се интересува от йога на 17-годишна възраст. В края на 70-те години се появяват първите му последователи и започват първите му проблеми със закона. Биволару е многократно преследван за разпространение на порнография и в крайна сметка е изпратен в психиатрична болница.

След падането на режима на Чаушеску бъдещият гуру отново е на свобода и през 1990 г. основава своята организация MISA. С течение на времето тя придобива представителства в други страни. На нейния уебсайт се посочва, че около 35 хиляди души учат в центровете на MISA.

В разгара на пандемията от COVID-19 Биволару призова последователите си да откажат ваксинация и всякакви медицински грижи.

Прочети цялата публикация