Fakti.bg | 02.03.2024 09:50:58 | 41

bTV сменя "Фермата" с ново грандиозно риалити

bTV работи над грандиозен таен проект за риалити шоу, с което да нанесе унищожителен удар върху конкуренцията. В него са ангажирани дясната ръка на Иван и Андрей над „Фермата“ – Ники Николов, и бившият директор „Съдържание и продукция“ на NOVA Ивайло Вандов, който напусна медията миналата година. Очаква се новото шоу да смени „Фермата“ в програмата на телевизията.

Ники Николов се е разделил с доскорошните си шефове Андрей Арнаудов и Иван Христов след жесток скандал в последния излъчен до момента сезон на „Фермата“. Най-вероятната причина за разпрата е ниският рейтинг на селското риалити, което издъхва пред конкурента си „Игри на волята“ по NOVA.

Николов е напуснал фирмата на Иван и Андрев и в момента бил ангажиран с новия проект на bTV, пише „Уикенд“. Човекът, с когото работи, е Ивайло Вандов. В продължение на години той беше директор „Съдържание и продукция“ в Нова, където го наричаха Човекът телевизия. Вандов буквално е спял на работното си място, но това лято му показаха вратата и го замениха с вече бившата режисьорка на Гала – Тара Нури.

Затова пък в bTV са били готови да го приемат, особено след като програмен директор там стана Апостол Пенчев, с когото Вандов работеше.

Какво ще бъде новото риалити? Това засега се пази в много дълбока тайна, като единственото, което се знае със сигурност, е, че ще бъде грандиозно шоу – много мащабно, зрелищно и скъпо. Шушука се, че май става въпрос за формата „Аз съм известен, измъкни ме оттук“. Това е екстремното риалити, което преди няколко седмици българката Люси Дяковска спечели в Германия.

По свята същност то е вариант на „Сървайвър“ с популярни участници. Риалитито е хит в цяла Европа, но у нас не е правено досега. Ако пуснат български вариант със звезди, от bTV ще имат по-добри гаранции за успех срещу очаквания нов сезон на „Биг Брадър“, отколкото ако продължават да залагат на „Фермата“.

Най-вероятно ще се търси начин да включат в проекта самата Люси Дяковска като водеща или специален участник.

Аграрното риалити на Иван и Андрей окончателно спира. Основните причини за това са две. Едната е, че продуцентите, които са и водещи, са лица на фирма, която се занимава с хазарт. Това създава лош имидж на телевиизята. Другата причина е в трайно незадоволителния рейтинг на шоуто.

Прочети цялата публикация