Fakti.bg | 05.03.2024 07:16:40 | 37

Човек изпадна в паника след земетресение в Турция и скочи от втория етаж

Един човек е загинал в паника, след като скочил от втория етаж по време на земетресението в Северозападна Турция снощи. Това съобщи министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа, цитиран от държавната турска телевизия ТРТ-Хабер, предаде БТА.

Земетресение с магнитуд 4,9 разлюля северозападния турски окръг Чанаккале. Трусът е станал в 21:38 ч. местно време (20:38 ч. бълг. вр.) в района на град Йенидже на дълбочина 10,44 км. Земетресението бе усетено в Истанбул и в други съседни окръзи.

По време на земетресението гражданин, живеещ в Бурса, е бил тежко ранен, след като е скочил от втория етаж заради обхванала го паника. Пострадалият човек е бил откаран с линейка в болница, но въпреки усилията на лекарите е починал, каза министър Коджа.

Д-р Орхан Татар, генерален директор по въпросите, свързани със земетресенията и намаляването на риска от тях в АФАД (Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации), каза снощи пред ТРТ-Хабер, че земетресението е станало на необичаен, „изненадващ разлом“. Днес водещият турски сеизмолог проф. д-р Шюкрю Ерсой каза, че по тази разломна линия е възможно да стане трус с магнитуд дори от седма степен, информира телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Прочети цялата публикация