Mvr.bg | 05.04.2024 11:18:16 | 103

Информационен бюлетин – 5 април 2024


София. Столични полицаи установиха участници в инцидент, възникнал в района на метростанция „Мизия“. Бързите действия били предприети във връзка с информация за пререкание, прераснало в сбиване. В хода на проверката e изяснено, че около 22 часа на 28 март, на бул. „Монтевидео“, след разправия младежи нанесли побой на млад мъж. Още следващия ден служители на СДВР установили част от участвалите в побоя - три момчета, на възраст между 17 и 20 години, и момиче, заснело клип на случилото се. Четиримата са призовани в полицията и са дали сведения. Впоследствие е установен и пострадал при сбиването. Работа по документиране на случая продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Млад мъж е задържан в Трето РУ, непосредствено след като нанесъл телесна повреда на непознат. Според сигнала, получен в районното управление на 2 април около 2.20 часа, в района на улиците „Цар Симеон“ и „Княз Борис I“ 37- годишен бил нападнат от непознат, който му нанесъл рани с нож. Пострадалият е транспортиран в болница за оказване на медицинска помощ, прегледан е и освободен с повърхностна порезна рана на тила и врата. На място е задържан 22-годишният нападател и след доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство. Наложена му е мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Полицаи от Трето РУ разкриха и задържаха извършител на кражба след сигнал, подаден на 28 март от възрастна жена, която съобщила в районното управление, че портфейлът ѝ е откраднат. В резултат на предприетите оперативно–издирвателни действия в ареста попаднал 43-годишен, криминално проявен, от София. С постановление на прокурор от Софийската районна прокуратура мъжът е задържан до 72 часа, привлечен е като обвиняем по образуваното досъдебно производство.

Двама непълнолетни, извършили два грабежа, се озоваха в Пето РУ. Сигнал за едно от посегателствата постъпил в районното управление на 2 април - бащата на 14-годишно момче съобщил, че ден по-рано, близо до училище в ж.к. „Хаджи Димитър“, синът му бил нападнат от непознати, единият от които му отнел пари. В хода на разследването било установено, че същия ден в района бил нападнат и друг 14-годишен, от когото е отнет ръчен часовник. В резултат на оперативно-издирвателни действия са установени и задържани двама съпричастни към деянията – 14-годишен от квартала и 15-годишен от град Бухово. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура по-малкият е привлечен като обвиняем и е оставен в ареста за срок до 48 часа. Другият тийнейджър е разпитан като свидетел и освободен.

София област. 348 бутилки алкохол с невалиден бандерол са иззети при полицейски операции на служители от ОДМВР-София. Общото количество иззети акцизни стоки е малко над 204 литра. Нередовният алкохол е иззет при съвместна акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-София и екипи на жандармерията, проведена на територията на Сливница. В хода ѝ е инспектиран склад на едро, където са установени 289 бутилки високоградусов алкохол, облепени с акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност. Иззети са общо 172,6 литра различен по вид, марка и грамаж алкохол. По случая е регистрирана преписка. Предстои съставяне на акт и предаване на материалите към митническите власти. Вчера, при идентична полицейска операция, служители на РУ-Елин Пелин извършили проверка на супермаркет в с. Доганово. В обекта са установени изложени за продажба 30 бутилки алкохол, облепени с български бандерол с изтекъл срок на валидност. С протокол за доброволно предаване са иззети общо 11.5 литра. По случая е регистрирана преписка. Още 20 литра нередовен алкохол са иззети при проверки на търговски обекти, извършени вчера от самоковските полицаи. В магазин за хранителни стоки в с. Ярлово са установени 10 бутилки алкохол с изтекъл срок на валидност на поставения акцизен бандерол. Идентична „находка“ полицейските служители открили и при инспекцията на магазин за хранителни стоки в с. Ковачевци, откъдето са иззети 19 бутилки алкохол с невалиден бандерол. По двата случая са регистрирани преписки за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Благоевград. Служители от РУ-Сандански извършили проверка вчера на магазин за алкохол в града и открили в обекта 571 бутилки с алкохолни напитки от различни търговски марки, облепени с български акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност. Уведомена е компетентната прокуратура. Служители на ТД Митница–София са взели отношение по компетентност. Работата продължава.

След получено съобщение за противозаконно отнет в Разлог лек автомобил „БМВ“, около 20 часа снощи, полицейски служители предприети незабавни действия и скоро автомобилът е открит в града. По случая са задържани петима, чиято съпричастност към извършеното посегателство е в процес на установяване.  По случая е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Бързо производство е започнато срещу жителка на Първомай за нерегламентирано разпространение на фалшиви стоки. При проверка вчера в магазина ѝ служителите на реда конфискували дрехи и чанти, носещи знаци на известни търговски марки, придобити и изложени за продажба без съгласие на правопритежателите. С полицейска заповед жената е задържана за срок до 24 часа.

При специализирана операция за пресичане на престъпления с акцизи служители от Трето РУ иззели над 15 килограма нарязан тютюн и 400 къса цигари. Контрабандните стоки, разпределени в малки количества, били открити у четирима пешеходци и в автомобилите на трима водачи, засечени на ул. „Дилянка“ в Пловдив. В хода на акция с подобна насоченост колегите им от Карлово заловили мъж, който пренасял 1200 папироса без български бандерол. По всички случаи са започнати предварителни проверки за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Прочети цялата публикация