Fakti.bg | 13.04.2024 09:56:45 | 43

БГ музиканти на война срещу Дебора и Диона: Заради такива като тях мислят всички ни за пияници

Български музиканти скочиха на Дебора и Диона. Голяма част от изпълнителите са бесни, че колежките им се забъркват в скандали, които чернят цялата гилдия и създават лошо име на всички останали изпълнители в бранша.

"Заради случаите с Дебора и Диона всички си мислят, че попфолк изпълнителите са пияници!". Това обяви пред "България Днес" певицата Естра Нина.

Думите на попфолк изпълнителката са по повод поредната певица, която бе хваната да нарушава закона. Преди дни Дебора бе заловена от полицията да шофира в нетрезво състояние. Дрегерът отчете колосалните 2,9 промила.

Самата Естра Нина е пила само веднъж в живота си и не е пушила, но смята, че целият бранш страда от такива случки като с Дебора и Диона.

Екстра Нина допълва, че всички трябва да се замислят по повод на това, което наистина се случва по пътищата.

Певицата иска да не слагат всички фолкаджийки под един знаменател.

"Аз един път само в живота си съм пила като ученичка. Никога не съм взимала наркотици. Не пуша цигари и не разбирам защо хората го правят", казва тя.

Според Екстра Нина постъпки като на Дебора и Диона са равносилни на подигравка със собствения им живот и с това, което става в света. Певицата смята, че случаите с двете заловени попфолк изпълнителки влияят на целия бизнес.

"Всички питат как можем да сме толкова прости. Това не е приятно за никого в нашия бранш", категорична е Нина.

Борис Дали също се разграничава от постъпката на колежката си Дебора. Според изпълнителя тя е можела да си навлече доста по-сериозно главоболия.

"Въпросът е, че когато си вкъщи, можеш да правиш каквото си искаш. Но когато се качиш на автомобил, трябва да си в час. Ами ако се качиш на кран, какво става?", пита Борис Дали. Той смята, че всеки трябва да си поеме отговорността.

Най-безобидно според Дали е пияната фолкпевица на сцената, защото за фалшиво пеене и за падане на сцената досега никой не е осъден. Но качи ли се зад волана, вече е страшно. И голяма заплаха.

"Можеш да виеш като вълк на месечина, стига да не се качваш да шофираш и да караш след това", категоричен е певецът.

Според изпълнителя, ако има виновни, те трябва наистина да си поемат вината и няма значение къде се намират в йерархията на държавата.

"Имам милиони километри зад волана, но с всеки един ден намалявам скоростта и гледам да съм предпазлив", допълва Дали.

Проверка на "България Днес", че и много други попфолк изпълнители са възмутени от поведението на колежките си, но предпочитат да запазят мълчание, за да не се конфронтират с тях.

За сметка на това в типичния си стил Фънки направо попиля сгазилата лука попфолк дива Дебора.

"Тази певица да се навърти на прасе и да се направи на маймуна и да се качи на колата, трябва да е кръгъл идиот", коментира музикантът. Фънки е категоричен, че след алкохол не се сяда зад волана.

Журито от "Капките" обича да си попийва и дори се шегува, че не пие само мляко и вода. Но трябва ли да се качва зад волана, Фънки спира забранените субстанции.

"Когато пия алкохол, изключвам всякакви помисли за каране на кола. Това са хора, които не са на 12 години. 2,9 промила за жена е колкото една бутилка водка", отсича Фънки.

Той е категоричен, че след употреба на алкохол човек забравя за всичко, с което можеш да нанесеш щети на хора около теб.

Относно лекарствата, с които се оправдава Дебора, Фънки се смее и казва че всички пият хапчето, но защо не се получава така, че да ги хванат дрегерите. На въпроса какво може да се направи, за да спрат в бъдеще такива издънки, Фънки смята, че пияният и Господ го пази.

"Народът става все по-откачен и въобще не му пука. Има много случаи на конфискувани коли, които никой не идва да ги търси после. Просто на никого не му пука", казва Фънки.

Прочети цялата публикация