Fakti.bg | 14.04.2024 01:25:16 | 35

Иран: Отговорът ни на атаката в Сирия завърши, при друга грешка на Израел ще бъдем по-твърди!

Атаката на Иран срещу Израел може да се счита за завършен отговор на атаката на израелските власти срещу иранските дипломатически съоръжения в Сирия. Това съобщи в събота постоянната мисия на Иран към ООН, предаде ТАСС.

„Този проблем може да се счита за приключен“, се отбелязва на страницата на иранската дипломатическа мисия в X (бивш Twitter). Постоянната мисия посочи, че изстрелването на дронове към Израел е отговор на атаката срещу иранските дипломатически съоръжения в Дамаск. Той обаче подчерта, че в случай на „друга грешка“ отговорът на израелските власти на Техеран ще бъде „много по-твърд“.

В събота вечерта пресслужбата на израелските отбранителни сили съобщи, че Иран е изстрелял дронове от своя територия към Израел, страната е в повишена готовност и проследява всички цели. По-късно израелската армия заяви, че е регистрирала и изстрелвания на ракети от Иран. Корпусът на гвардейците на ислямската революция (елитни части на иранските въоръжени сили) потвърди масирана атака срещу Израел с използване на дронове и ракети.

Прочети цялата публикация