Fakti.bg | 14.04.2024 01:46:07 | 39

Техеран: САЩ ще съжаляват при всяка намеса или накърняване на интересите на Иран ВИДЕО

Иран ще отговори с удвоена сила, ако Израел предприеме каквито и да било действия на иранска територия след масивна атака с ракети и дронове, извършена от военните космически сили на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (елитните части на иранските въоръжени сили) срещу военни съоръжения на еврейската държава. Това заяви един от иранските командири на IRGC​ /Ислямски революционен гвардейски корпус/ пред иранския държавен телевизионен канал Press TV.

„Ако израелският режим предприеме някакви действия на иранска територия, Иран ще отговори на ционисткия режим с удвоена сила“, цитира каналът думите на висшия военен.

По-рано Техеран направи официално изявление, според което Съединените щати и Израел ще получат огледален отговор от Иран в случай на заплахи срещу Ислямската република. В документа се подчертава, че „всяка подкрепа или участие в накърняване на интересите на Иран ще накара Съединените щати да съжаляват и ще доведе до решителен отговор.“

Иран започна масирана атака срещу Израел с ракети и дронове. Източници на ABC изчисляват, че в атаката са използвани до 500 дрона и приблизително 150 ракети. Атаката бе в отговор на израелския удар по иранското консулство в Дамаск, при който бяха убити няколко висши ирански офицери.

Прочети цялата публикация