Fakti.bg | 22.05.2024 14:03:01 | 47

Илиян Василев предупреди: В архива на Алексей Петров има още много "записи". Ще има и нова вълна от "компромати"!

В архива на Алексей Петров има още много "записи", с които заптиетата на Пеевски са успели да се сдобият - респективно Пеевски. Ще има и нова вълна от "компромати".

Каква е целта? Не я крият, ППДБ да бъде маргинализирана до степен да не може да окаже съпротива в Парламента и ГЕРБ/ДПС да могат да предложат "по милост" власт на желаещите в ППДБ. За това предупреждава във "Фейсбук" Илиян Василев,

Това е замисълът.

За това казах и повтарям - за мен няма вариант ППДБ да правят каквато и да е сглобка или нещо друго освен на бъдат опозиция и да мислят, как да си върнат влиянието и подкрепата през опозиционни действия. Но не изключвам в средите на ППДБ да има нови Петър Московци - човешката природа крие всякакви тайни, особено в контекста на конкуренцията за Борисов - Пеевски громи ПП, че искали да прецакат Борисов, Асен Василев громи Пеевски, че е пленил Борисов.

Все още не съм чул ясно да заявят, че при никакви обстоятелства няма да правят никакви сглобки, макар че би трябвало да се подразбира. Няколко пъти го подсказвам, но нещо реакция няма.

Властта корумпира всеки или почти всеки - не вярвам във всички от ППДБ, но вярвам в конкретни хора. Поне до този момент ме уверяват, че този път няма да се поддадат. Не вярвам, че ще се самоубият - защото втори път стомна няма да стане..

Ако ППДБ не са вариант за сглобката между ГЕРБ и ДПС - остава като вариант БСП.

Пеевски пуска слухове, че се среща редовно с Нинова. Идеята е да я притисне, включително като напомпа конкуренцията и в ляво. Но Нинова, след толкова бой от Пеевски и Борисов, трябва да бъде извън разум, за да се съгласи на сделка срещу власт.

За това пробват да надуят изборните резултати или на Синя България, или на Манолова и Григорова. Синя България в лицето на Вили Лилков и особено на Петър Москов за типични транзакционни политици. Много им личи, след като изнесоха по тертипа на ГЕРБ общинската политика на национално равнище. Москов отдавна е скучен, извън "десен" съм няма никакво въображение.

За това, поне за мен, остава формулата на Григорова и Манолова, защото така Радев влиза в комбинацията, която така или иначе съществува през сегашното служебно правителство. Отдавна Радев се разбра с Пеевски и Борисов, за това и днешния запис с давност повече от година е стара гозба. Чудно само защо ППДБ не критикуват Радев напоследък, особено след изцепките му в Ямбол. Изобщо всеки ден има много поводи за реакции и то ярки, а те се задоволяват с ритуални канали и комуникация.

Но и подкрепата на Манолова и Григорова не е безпроблемна като реализация, защото и на Пеевски и на Борисов им трябват гласове за "категорична" победа, така че преливането, което направиха на Слави Т. в последния момент е функция на хода на предизборната борба като в края на деня, ако имат вече мнозинството за кабинет, ще дадат команда.

С това плашат Нинова, че ако Григ-Лова влязат те ще маргинализират БСП и Нинова и ще дадат трибуна на Радев в парламента.

ИТН не може да играе ролята на трети - къс им е смокиновия лист.

Изобщо са скучна партия, която само предаването на Слави държи - те правят шоу, но няма съдържание в политиката им. Хората, които можеха да говорят що годе смислено, напуснаха партията.

Остава критичен въпросът - как Борисов ще прокара съюз с Пеевски и Нинова пред западните ни партньори. Следете посещението на Малинов в САЩ - там се предлага на едро всичко от родната енергетика, което американците искат.

Тук ППДБ вместо да заеме принципна позиция, че седми блок ще се строи само след доказване на необходимост и рентабилност, гласуваха за избор на изпълнител и за наливане на едни грешни милиард и половина, които ще бъдат поредните "потънали" разходи?!

Гуруто на триото - Бо-Пе-Ра Малинов предлага бъдещи ползи и капацитети за американския ВПГ, който обаче не може да се конкурира с дъмпинговия руски газ от Турция - тоест ще им купи колело, ама друг път. Предлагат и бизнес за американски компании по газовите проекти, а Борисов и Пеевски предлагат по-голямата част от военните контракти на голяма стойност - /там ще се харчат над 10 млрд за превъоръжаване да отидат зад Океана/.

Да, има видове въоръжения, които няма откъде да купим освен от САЩ, но максимална част от парите трябва да отидат за поръчки на родната ни индустрия, включително дронове.

А няма никакви дългосрочни стратегии, програми и поръчки. На Борисов и Пеевски им трябва да могат да управляват автократично, без ППДБ, като си купят снизходителност от САЩ, точно по калъпа, по който получиха снизходителност за Турски поток. Не случайно и там основното действащо лице е Владимир Малинов.

Достатъчно съм бил в този бизнес, за да зная, че облечената в цинизъм Реал Политика прави достатъчно достоверен този сценарий.

Къде е слабото място на този проект - в реакцията на улицата?

Защото вместо да отидат за увеличаване на заплати, пенсии, за стабилизиране на енергийна система, за здравеопазване, милиарди ще отидат, за да решат лични проблеми с дефицит от морал и почтеност на Борисов и Пеевски.

Няма значение дали накрая ще им опростят греховете, това е малко вероятно, последствията за България ще бъдат консумирани, автокрацията ще победи, парите ще си намерят адресатите в чужбина.

Това, което най-много ме притеснява е, че започнаха да гледат на посолствата като арбитри в родните ни политически спорове и така се унизяваме. Не като отделни политици - там гордост няма, а като нация.

Прочети цялата публикация