Fakti.bg | 11.06.2024 13:32:30 | 42

Етиен Леви обясни защо влиза в политиката

Музикантът Етиен Леви ще бъде депутат в 50-ото Народно събрание от листата на националистическата политическа партия "Величие", която бе голямата изненада на тези избори, защото успя да вземе близо 5 процента от гласовете на българите и стана седмата партия, която влиза в състава на Народното събрание.

66-годишният музикален педагог е водач на листите в централния софийски избирателен район 24 МИР и четвърти в евролистата на "Величие".

Етиен Леви вярва, че българите заслужават политици, които да поведат нацията ни към величие.

"Харесах идеите на партията за чистотата на водите, чистотата на реките, чистотата на планините, но най-много ми допадна чистотата в човешките взаимоотношения в тази партия и желанието на тази група от хора да се погрижат за гражданите на нашата малка, но велика България. Затова се присъединих към тях и веднага получих атаки от тези смешни хора, които с техните милиционерски номера, понеже аз съм познато лице, решиха да ме очернят", сподели Етиен Леви пред България днес и допълни: "Доста услужливо някой реши да ме изцапа и да опетни името ми с думата доносник, защото се кандидатирах за тези избори, защото съм популярно лице и защото срещам симпатиите на хората по улицата."

Етиен разказа още, че за пръв път в живота си членува в партия. Поканата да се присъедини към политическата платформа дошла лично от полк. Николай Марков.

И до днес той не се интересува кой точно стои зад атаката към него и нарича недоброжелателите срещу името му смешници, които си служат с ченгеджийски похвати. Но е убеден, че: "Милиционерските мръсни номера от онова време трябва да спрат".

Етиен Леви силно вярва, че страната ни може да се превърне в рая на Европа и че е време кражбите на държавните блага да спрат, а политиците да се погрижат за народа на България.

"Заради това влязох в политиката, заради хората на България, които заслужават нещо по-добро, заслужават почтеност, заслужават грижа и отговорно поведение на политиците към тях, заслужават някой да поведе родината ни към величие", категоричен е Етиен Леви.

Съосновател на партия "Величие" и водач на евролистата е Николай Марков, който е работил в Националната служба за сигурност между 1993 г. и 2007 г. Макар да не присъства в ръководството на партията и да не е в листите, с нея се идентифицира и Ивелин Михайлов, който стои зад скандалния проект "Исторически парк".

Лидерът на националистическата партия "Величие" Марков обяви, че съпартийците му не искат България да помага нито на Русия, нито на Украйна. По думите му формацията "Величие" е "строго пробългарска", като по линия на Украйна иска държавен неутралитет.

Прочети цялата публикация