Fakti.bg | 13.06.2024 14:24:15 | 36

Двама руски журналисти са били ранени в окупираната част от Донецка област в Източна Украйна

Днес Руският телевизионен канал НТВ съобщи, че двама негови журналисти, които са придружавали руска армейска част, са били ранени в окупираната част от Донецка област в Източна Украйна, предаде Франс прес и БТА.

"Кореспондентът на НТВ Алексей Ивлиев, операторът Валерий Кожин и придружаващ ги служител на телевизията бяха ранени при обстрела на украинските въоръжени сили на село Голмовски", съобщи каналът, който е собственост на руската държавна газова компания "Газпром".

Според същия източник ранените са били евакуирани в намиращия се наблизо град Горловка, за да бъдат оперирани.

Журналистите от руските държавни медии отиват възможно най-близо до фронта, до армейските части, и техните репортажи се излъчват в подкрепа на официалната линия, представяща Русия като спасител на населението на окупираната Източна Украйна, посочва АФП.

В понеделник оператор от друг руски държавен телевизионен канал пострада тежко, след като се натъкна на мина, но този път на руска територия - в Белгородска област.

На 5 юни руският президент Владимир Путин заяви, че "най-малко 30" руски журналисти са били убити, откакто той нареди инвазията в Украйна на 24 февруари 2022 г., отбелязва АФП.

Прочети цялата публикация